Minitour i Falun

Sedan i onsdags har jag varit på resande fot med klubben och jag befinner mig alltså i Falun där tre tävlingar avgörs fredag-söndag. Formen har varit lite oviss sedan SM och förkylningen och varierat från dag till dag. Har ändå sett fram emot att få tävla och framförallt testa tävla på VM/WC-banorna här i Falun för första gången.

Igår var det skatesprint på en tuff men fin bana. I prologen hade jag en rätt skaplig känsla men jag var riktigt dålig utför och höll dessutom på vurpa i kurvan innan upploppet, jag tror jag fastnade lite i något spår där det var lite löst. Är man stum och klantig kan sådant hända men jag lyckades rädda upp det just innan jag skulle braka in i staketet på andra sidan spåret, tur var väl det… Laddade om för kvartsfinal och var mest fokuserad på få revansch för min katastrofala stakstart under SM. Får ändå lov att säga att jag lyckades rätt bra, istället var jag riktigt kass när jag väl började skejta. Kändes som att jag gjorde helt fel val hela tiden under mitt heat, kom fel, fick stanna upp och starta om, höll inte min innerkurva osvosv. Tror det lätt blir så när jag helt enkelt inte har formen för att åka fort. För benen var inte alls med i matchen och känslan var betydligt sämre än i prologen, lite konstigt för att brukar alltid vara motsatsten. Kom på plats 20 i prologen och slutade sedan sist i mitt heat. Lite tom och besviken över känslan efteråt.

Laddade om till 5 km klassiskt idag med individuell start. En distans som brukar passa mig bra i vanliga fall men jag kan återigen bara acceptera att formen inte är där den var för några veckor sedan. Känns stabilt men jag saknar helt enkelt det där lilla extra trycket. Åkningen räntar verkligen inte alls. Slutade till sist på en 26:e plats med en hel evighet upp till segrande Linn Sömskar.

Hann heja på denne brutale man efter mitt lopp
Hann heja på denne brutale man efter mitt lopp

Lite fundersam över min klassiska åkning just nu, tycker inte alls jag fått till den i år. Brukar variera mig från säsong till säsong vad som funkar bäst. I fjol var det klassiskt på första delen av säsongen för att sedan åka bättre på skate andra delen. I år har det varit rätt medelmåttigt på båda delarna men tycker ändå jag åker fortast när jag skejtar. Något att klura på.

I onsdags förmiddag hade jag återigen ett teknikpass med Johanna Ojala, blir så frustrerad på mig själv när jag inte får till det som jag vill. Men otroligt lärorikt och skönt när jag väl fick det att klaffa i någon sekund!
I onsdags förmiddag hade jag återigen ett teknikpass med Johanna Ojala, blir så frustrerad på mig själv när jag inte får till det som jag vill. Men otroligt lärorikt och skönt när jag väl fick det att klaffa i någon sekund!

 

Imorgon väntar sista delen i denna mini-tour. Jag hade hoppats ligga betydligt högre upp i listan inför morgondagens jaktstart men nu går jag ut som 25:e tjej. Hoppas kunna göra ett stabilt lopp, det ska iallafall bli jäkligt kul med jaktstart, minns nog inte ens sist jag körde det!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.