Topp tio i min första Tjejvasa

Det var länge sedan jag såg fram emot ett lopp så mycket som jag gjort inför Tjejvasan idag. Skidtävling som skidtävling kanske kan tyckas men detta skulle bli mitt första långlopp och det på blanka skidor. Lägg på att det är ett ”Vasalopp” med allt däromkring och då är det faktiskt lite annorlunda än ett traditionellt lopp. Var nervös inför start och kände mig riktigt grön även om det var på ett bra nervöst sätt. Och förutsättningarna! Wow, skidpropaganda på hög nivå.

Hade det dock riktigt tufft första 7 kilometerna, då var det inte alls så kul. Skidorna gled inte så fort i den kärva snön där då jag hade lite varmare valla än så, jag låg ensam och sladdade 15 meter bakom andra klungan. Körde verkligen med maxinsats och kom ibland lite närmare, ibland lite längre bort. Sjukt frustrerande och jag hade en riktig mental kamp med mig själv (rätt komisk sådan såhär i efterhand). Räddningen blev att det kom lite små backar efter varandra och dragspelseffekten i klungan framför gjorde att jag tillslut kunde ansluta, och oj vilken skillnad det blev då, även om jag var lite märkt efter de tidigare kilometerna ett tag.

Kan inte påstå att jag är särskilt van att ligga i klunga och köra. Framförallt har jag aldrig kört en tremil men det är verkligen svårt. Idag är det kanske optimistiskt att säga att vi hade en fungerade dragning i klungan också… Väldigt mentalt ansträngande att hela tiden fundera var man skall ligga, om man ska upp och köra eller inte och framförallt på slutet när det närmade sig en spurt. Det här med att vara kylig är väl något jag måste bli bättre på men förr har jag väl inte riktigt litat på min spurt heller. Kände mig riktigt stark hela sista 17 km när jag legat i klungan och återhämtat mig lite efter starten, tempot kändes väldigt mänskligt och det var lockande att dra upp tempot lite. Men höll mig till min plan och intalade mig själv att jag är pigg och att jag kan spurta. Därför SÅ nöjd över att kunna spurta till mig en 10:e plats! Hade faktiskt ingen aning om vilka placeringar vi körde om (9:onde till 18:e plats) utan det var först med typ 50 meter kvar jag hörde speakern ropa ut det.

Skärmdump inför kurvan innan upploppet
Skärmdump inför kurvan innan upploppet

Hursomhelst kul att faktiskt förvåna sig själv! Jag vet att jag är bra på staka men det finns fortfarande väldigt mycket att utveckla på den fronten. Jag trodde inte att det skulle räcka så långt idag, Framförallt har jag haft en riktigt dålig vecka inför denna helg, riktigt trött och sliten, även om det kändes lite bättre torsdag och igår. Hade som mål att komma topp 15, och då tyckte jag verkligen det var ett högt mål! Men när jag sneglade lite på startlistan tänkte jag att jag faktiskt blir nöjd med topp 20, då skulle jag göra det riktigt bra!

Nu ska jag njuta av känslan att vara nöjd, det är en förjäkla härlig känsla! Imorgon ska jag vila och sedan påbörja en liten träningsperiod inför de avslutande tävlingarna för säsongen! Passar på att tacka alla som hört av sig idag och framförallt tack till min käre serviceman och allt-i-allo, pappa! Och tack Emma och Eva för att ni vallat runt en förvirrad tjej på vasaloppsarenan i helgen!

 

En reaktion till “Topp tio i min första Tjejvasa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.