On tour

Hej från ett hotellrum i Skellefteå! Efter jobb på förmiddagen och en lunch på Jämtländska matsalen så rullade jag, Viktor och Björn Sandström ned i Viktors Hyundai. 45 mil i norrländska mått är ingenting och nu har jag precis mött upp pappa och ätit lite middag. I helgen är det alltså de sista tävlingarna i Intersport Cup – alltså Sverigecupen för oss seniorer som innebär tio deltvälingar fördelat på fyra helger under säsongen. Jag har absolut inget med totala toppen att göra med till skillnad från förra året då jag slutade total-fyra i juniorernas motsvarighet, Scandic Cup. Visserligen är det inget jag hade förväntat mig heller.

Hade en fin helg, nu känns det som att jag laddat batterierna ordentligt!
Varit åskådare åt Viktor som tävlade i Ås i tisdagskväll!

Som jag skrivit i mina senaste inlägg känner jag mig i fin form, kanske inte toppform men absolut så jag tycker jag skall kunna göra mig själv rättvisa, till skillnad från säsongsstarten. Det är givetvis enkelt att säga såhär på förhand. Det skall bli kul att tävla min första individuella 15 km klassiskt som går på lördag. Har aldrig tävlat i Skellefteå tidigare trots att jag kommer 1,5 timme härifrån, det ryktas dock om en riktigt tuff bana så det ska bli intressant att testa den imorgon bitti! På söndag väntar klassisk sprint, kul med lite omväxling då alla tävlingshelger nästan alltid inleds med sprinttävlingar och sedan distans. Jag tror det omvända, som det alltså är i helgen, passar mig bättre. Framförallt så tycker jag att sprintdagar har en tendens att dränera en mentalt (och givetvis fysiskt!) på energi vilket i sin tur leder till att jag blir lite loj inför distansen dagen efter.

Fomtoppningsintevaller igår i ett halvstormigt Östersund!

Jämnställt förhållande? Eftersom Viktor snällt fotade mig kunde väl jag erbjuda lite skjuts när han ändå hade vilodag.

Eftersom säsongsstarten inte blev så rolig för min del (och ja, satan vad jag tjatar om detta, men ett faktum är ett faktum!) så är jag så otroligt tävlingssugen just nu. Precis som alltid och precis som jag förutspådde så lyckas jag alltid hitta någon form av vårform den här perioden. Vet inte om det har att göra med att det är finaste årstiden just nu och inte kallt och mörkt eller om jag helt enkelt inte lär mig åka skidor väl förrän efter två-tre månader på snö, men något är det iallafall! Hursomhelst. Är så taggad på att tävla just nu, och tur är väl det för kommande fyra helger ska jag verkligen krama ur det sista ur denna säsong.

Följande väntar:

  • 17-18/3 (denna helg alltså) – Skellefteå. 15 km klassiskt samt klassiskt sprint
  • 25-25/3 – SM-avslutningar, Umeå. Sprintstafetter samt tremil, min första individuella tremil! Så pepp (och lite rädd)!
  • 29-1 april – Volkswagen Tour, Gällivare. Stadssprint, 5-mil samt klättning uppför Fjällbranten
  • 8-9 april Fjälltoppshelgen i Bruksvallarna. Sprint och tremil, masstart.

Det blir mycket nya erfarenheter och helt nya lopp för mig. Ska bli intressant att se hur jag klarar av det! Ska njuta av att det faktiskt är tävlingssäsong – det vi tränar från april-november för! Jag har verkligen kommit till insikt sista tiden av att ta tillvara på det och NJUTA av att tävla och få chansen att visa vad jag går för. Jag kommer stanna uppe i norrbotten hos mamma och pappa mellan tävlingarna. Inte varit hemma sedan i julas så några dagar hemmavid ser jag fram emot!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.