Helgen

I brist på bilder från helgen blir det denna från i tisdags

Inför denna säsong hade jag många mål – varav ett resultatmål. Det var att komma topp 15 i en Sverigecup alternativt SM. När jag kom topp 15 under en sprint (minns inte riktigt vilken, SM tror jag!) kände jag att det målet kanske var lite dåligt förmulerat för jag kände verkligen att det var under just distans jag ville nå det. Och därför är jag så himla nöjd som kunde bocka av det med en fin fjortonde plats under lördagens 15 km klassiskt. Så skönt och så viktigt att ha i bagaget inför försäsongen som kommer snart. Att ha resultatmål känns nästan tabu nu för tiden då många, ända sedan Johan Olsson släppte sin bok, jagar en känsla och inte vill spekulera i konkreta mål. Eller iallafall inte säga dem högt. Jag tror alla vi är olika där men jag fungerar bra med resultatmål, jag har svårt att sporras av att endast jaga en känsla. I slutändan blir jag betydligt mer tillfredsställd och lycklig när jag uppnår ett sådant än att ha prickat en känsla.

Att formen varit på intåg har jag ju känt sista veckan. Var inte överdrivet nervös i lördags av någon anledning utan mest fokuserad på att hålla mig till plan att hålla tryck över de platta partierna och ligga på utför och spara mig lite uppför. Nu var ju typ 3/4 av banan just uppför men… Hursomhelst, kände att kroppen samarbetade och då är det lätt att tänka och fokusera på rätt saker! Otroligt nöjd med disponeringen av krafterna som jag annars inte alltid är så vass på. Har fortfarande mycket att hämta på min diagonal tycker jag, men satte stakningen bra. Och handen på hjärtat, jag tycker jag fick ut det jag har i kroppen och gjorde det bästa lopp utifrån min förmåga. Är nog inte så mycket bättre än såhär i år. Så ja – där kom även ett diffust mål i form av en känsla!

Resultat från helgen

Sprinten idag är inte så mycket att babbla om dock. Tycker jag verkade återhämta mig fint när jag rörde mig lite lätt igårkväll men kändes sisådär på uppvärmningen. Prologen kändes också bra och hade faktiskt hoppats på mycket bättre resultat där, lite snopen. Hade riktigt fina skidor igår men idag hade jag inte världens bästa surf i varken prolog eller kvart. Så är det ibland. Den där semifinalplatsen får jag fortsätta jaga nästa säsong!

Kan summera riktigt fina tävlingar i Skellefteå som bjöd på kanonfina spår och en distansbana som var bland de roligaste och mest utmanande jag åkt! SM-tremil där nästa vår bli ett rejält kraftprov! Apropå SM-tremil så är det full fokus på den som körs på lördag. Imorgon ska jag vila sen fortsätter jag slipa på formen i veckan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.