Njuter för fullt av semester

Halva april är lika med skidåkarnas semester, och jag gör som jag alltid brukar göra – verkligen njuter till tusen av detta! Även om jag är lika (om inte mer) taggad för ett nytt träningsår och ny säsong som tidigare så är jag väldigt bra på att koppla bort allt som har med elitidrottande att göra däremellan. För mig är det nödvändigt för att jag ska orka ladda om mentalt. Så just nu tränar jag bara som jag känner för, utan en plan och framförallt utan några måsten som intervaller eller styrka. Ja, så länge jag inte känner för det vill säga. I år har jag även bestämt för mig själv att när jag väl tränar så får jag lämna pulsklockan hemma. Den får en viloperiod den med, tills det är dags igen vid vecka 17.

Jag och Viktor tog våra väskor och styrde mot Östersund igen i slutet på förra veckan. Har haft väldigt härliga dagar hemma och det var faktiskt med lite blandade känslor jag åkte tillbaka hit igen. Skönt att sluta leva i väskan, skönt med rutiner och vår lägenhet igen. Mindre kul att lämna familjen lagom till påsk (som är min absoluta favvoårstid och som jag förknippar med hela min familj och goda middagar) och framförallt att lämna vintern som är som absolut finast hemma i norrbotten nu! Östersund just nu är riktigt kasst, helt grönt och regn alternativt orkanvindar. Jaja. Jag är fakiskt mest nöjd just nu med att faktiskt ha hunnit njuta av vårvintern och ha ett mentalt break. Förra våren var inte lika harmonisk då jag dels var tillfälligt bostadslös och letade ny lägenhet för fullt, jag åkte direkt från sista tävlingen till Ånn och militär utbildning i nästan en månad och allt allmänt var väldigt struligt.

Dagarna just nu är väldigt spontana, känner jag för att träna så gör jag det. Men framförallt passar jag på att jobba så mycket jag bara kan nu i april och maj. Det blir mycket dubblerande på båda jobben framöver men det känns inte speciellt jobbigt när jag inte har någon träning att klämma in däremellan. Så nu lever jag ett riktigt svensson-liv som 99 % av detta land gör, och det är ju faktiskt inte helt fy skam det heller!

Just nu längtar jag efter lite sånt här! Långa härliga löppass, åh!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.