Säsongen 16/17

Så kraftansamlade jag mig och bestämde mig för att få till det här inlägget – en kort säsongsutvärdering! Som de flesta vet var det min första säsong som senior och även om jag inte kände någon press att prestera så är jag ju såklart i grund och botten en tävlingsmänniska som aldrig nöjer mig. Jag har varit  rätt bortskämd med att sakta men säkert utvecklats flera säsonger i rad vilket jag ville fortsätta göra denna säsong.

Invigde träningsåret på Mallis med cykel och löpning! Otroligt kul!

Årets konkreta mål: Att komma topp 15 under SM/Intersport cup där hela Sveriges damelit är med. Ändrade detta i efterhand under säsong till att komma topp 15 under just distans. Häftig känsla att faktiskt kunna bocka av topp 15 i både sprint och distans! Övriga mål var att komma över 700 timmar, vilket jag faktiskt inte lyckades med även om jag var nära. Lite besviken över detta men samtidigt är det med vetskapen att kroppen faktiskt sa ifrån, så jag har väl inte legat på latsidan iallafall ;)

Här blev det många tuffa intervallpass!

Årets bästa: Känslan både mentalt och fysiskt veckan innan SM i Söderhamn. Tar med mig att jag faktiskt har ett riktigt bra koncept för att formtoppa mig. Även om jag tyvärr blev sjuk just innan SM började så är jag så fruktansvärt glad  över min 10:e plats i sprintprologen, känslan jag hade i prolog och kvartfinal (även om jag föll) vill jag gärna känna igen!

Glad jag fått teknikhjälp av Johanna Ojala, helt betydande för min fortsatta utveckling!

 

Årets dipp: Premiärhelgerna i Gällivare och Bruksvallarna. Usch fy och blä vad jävla tungt det gick.

Allt annat än pigg……

Årets mest oväntade: Att jag spurtade in på en 10:e plats i Tjejvasan. Mitt första långlopp i karriären och på blanka skidor i tävlingssammanhang. Vet inte om jag överträffade andras förväntningar eller inte -men jag överträffade iallafall mina egna och det var en häftig känsla!

Glada tjejer efter målgång i Mora!

Årets lärdom: Att inte förivriga mig som min kloke tränare Rikard alltid säger. Försommarträningen gick så löjligt bra och jag kände mig odödlig. Fick smaka på min första överbelastningsskada och en allmänt trött kropp under augusti och september. Men, det som inte dödar det härdar och framförallt lär en hur man inte ska göra framöver!

Kommer lägga mycket fokus på prehab och småmuskulaturen i sommar, jäklar vad jag ska hänga på Sportsgym!
Trogen träningskompis

Årets finaste pass: Oj, den är alltid svår. Även om det varit några riktigt fina skar/fjällpass (typ det i lördags i Storulvån!) så måste jag nog säga att passet på juldagen tar förstaplatsen. Jag och Viktor for ut med varsin pannlampa ut på sjön i Teuger i mina svärföräldrars stuga. -19 grader, knäpptyst och mäktigt norrsken. Jag och Viktor pratade inte särskilt mycket men det var nog som det var det fina, att det var helt tyst och så stjärnklart.

…För att snabbt övergå på nästkommande säsong som började i måndags för min del kommer den innebära ett mängdmål på 750 timmar. Det finns mycket jag fortfarande inte är helt klar med gällande periodisering och liknande. Jag blir kvar i Östersund och kommer fortsätta jobba på sidan om. Och givetvis i Gellivare Skidallians och med militärlaget på sidan om. Det är ungefär det jag vet i nuläget!

 

En reaktion till “Säsongen 16/17

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.