Om säsongens första vilodag och vad veckan har att bjuda på

Godkväll! Onsdag i dag och jag passar på att ta en mitt-i-veckan-vilodag, faktiskt säsongens första (planerade sådan)! Med lite eftertanke på saken så är det nog min första heldag i lägenheten utan något speciellt på fyra veckor! Inte för att det är något jättekonstigt med det egentligen men för mig är sådana dagar iallafall verkligen energipåfyllning deluxe.

Jag har iallafall passat på att somna om efter Viktors alarm kring halv åtta och vaknade en timma senare istället, sen har jag stretchat, städat bilen, gått en kort promenad och pysslat lite med mail och annat fix jag inte tagit tag i helt. Förutom en sväng in på Länsförsäkringar så har jag lagat middag och nu ska jag börja läsa min nylånade bok!

Kylsskåpsrensning idag som resulterade i detta! Jäklar vad gott det blev om jag får säga det själv! Vad det är? Fick lite sushi-inspo så för att vara trendiga kan vi kalla det typ sushibowl? Sushiris, kallrökt lax som jag lagt in i en asiatisk marinad, picklad rödlök, avokado, morötter, gurka, chilimajo och diverse annat småplock.

Tankar som flyger i övrigt då? Just nu är att det är lite segt med vårkänslan i Östersund, likaså med att komma igång med träningen. Ångrar inte att jag tagit det piano i april men oj vad bekväm man blir fort! Och även om jag inte tycker jag tappat ”flåset” så känner jag mig fruktansvärt otränad muskulärt. Framförallt på löpningen, känns som att jag väger 96 kilo ungefär och när jag ser min egen spegelbild i fönster eller liknande (för det är klart man kollar in sig själv ju!) vill jag mest gråta. Ser verkligen helt fruktansvärt ut! Jaja, den ”vanliga” känslan kommer väl tillbaka rätt snart iallafall, för jag ju tänkt löptävla om inte allt för länge!

Kvällspromenad med ett gäng grabbar häromdagen…..

Vad väntar kommande vecka och därefter? I morgon ska jag faktiskt hänga på NVC i princip hela dagen, iallafall i träningssammanhang! På morgonen ska jag delta i en sprintstudie i skate. Det kommer vara några submaxnivåer innan jag kör tre olika maxdrag på treans växel. Jag ser det dels som en fin genomkörare och även som en möjlighet att få värden från bandet (VO2 max, åkekonomi och hur jag nyttjar mitt syreupptag osv). Givetvis är det även kul att hjälpa alla duktiga doktorander med deras studier! På eftermiddagen har jag screening hos Cecilia Kalla där vi ska gå igenom kroppen och få riktigt grymma övningar att använda mig av i gymmet i sommar!

I helgen väntar kvällspass på Hemmakväll, ska försöka träna på bra däremellan också. Nästa vecka hoppas jag kunna åka till Åre några dagar och utnyttja det sista utav snön som finns kvar där innan jag och Viktor styr norrut senare under veckan och blir hemmavid ett tag!

2 reaktioner till “Om säsongens första vilodag och vad veckan har att bjuda på

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.