Veckan rullar bokstavligen vidare

Goddag! Tänkte börja med att direkt backa bandet och ta vid där jag slutade sist!

Förra torsdagen på NVC hade jag ju en tuff träningsdag. Sprintstudie på förmiddagen på A-bandet, lite spännande att skejta för första gången i mitt liv på rullbandet. Likaså första intervallernapå skaterullskidor sedan september om jag inte minns helt galet (kunde knappt skejta hela hösten på rullskidor ju!). Det kändes må jag säga! Ska inte traggla vidare om det mer detaljerat (läs föregående inlägg för mer info!) utan kan konstatera att jag uppnådde min maxpuls på 186 för första gången på två år tror jag. Har inte fått all komplett data från testet men mitt VO2-maxvärde var riktigt kasst tråkigt nog. Mer än 5 enheter sämre än jag uppmätt förra våren, inte något jag lägger så mycket energi på. Jag vet ju vad jag har för träningsbakgrund för tillfället och jag är inte orolig att jag blivit sämre. Tvärtom (återkommer till det längre ned).

Var iallafall helt slut efteråt. Hade ju en genomgång av ett nytt styrkeprogram med Cecilia på eftermiddagen och fick verkligen slita under de övningarna. Visst var de riktigt grymma övningar men jag gjorde ju inte ens hela programmet i sin helhet, om ens halva?! Väl hemma däckade jag i sängen och tog dagens andra nap….. Vältränad! Kan iallafall konstatera att styrkeprogrammet verkligen kommer göra mig bättre i skidspåret, och framförallt så hoppas jag hålla mig skadefri. Sitter iallafall med fruktansvärd träningsvärk överallt efter att ha kört det i sin helhet iförrgår.

Under lördagen körde jag årets första längre löpintervaller på ett vårvarmt Frösön, invigde tillika min nya jacka från Sportsgym!

Helgen då? Inte så mycket att hänga i granen, pusslade ihop träning och kvällspass på Hemmakväll. Var otroligt bitter över att missa årets finaste skidföre i de jämtländska fjällen, jaja.

Början av denna vecka har jag kombinerat jobb på Länsförsäkringar med träning. Tycker fortfarande det känns rätt tungt att ta sig ut när kroppen inte är on top. I de lägena är det extra tacksamt med sällskap. Fick en kvällstur med Ida Indahl efter vi båda jobbat klart vid 18 på jobbet. På tisdagen hakade Eva Johansson på mig för långa tröskelintervaller på Frösön, om än mer tacksamt att få sparring på intervaller! Vi körde två längre från hamnen upp till korsningen uppe vid tornet, de tog cirka 15-16 minuter. Avslutade med en kortare från Mjälle  hela vägen upp till tornet. Tyckte hela passet kändes mycket bättre i kroppen än hittills av träningsåret, väl uppe vid tornet och när jag pausade pulsklockan så tyckte jag att tiden kändes ”kort”.

Sedan förra hösten har jag börjat skriva ned intervalltider med diverse data som medelpuls, yttre förhållande, eventuellt rullmotstånd osv osv. När jag kom hem såg jag att tiden var den bästa jag någonsin haft (iallafall sedan jag började skriva ned allt) med 40 sekunder och faktiskt med ett pulsslag lägre i snittpuls. Det var glädjande och håller modet och motivationen uppe lite.

Körde hem till Luleå med en riktigt kul bil igår! Volvo XC60, R-desgin och fullutrustad. D4, och mycket mer att köra med än vad jag hade väntat mig!

Sedan igårkväll befinner jag mig hemma hos mamma och pappa i Luleå. Idag har jag vilodag och har spenderat den mestadels utomhus med mamma, en kaffekopp, vovven och tagit det piano. I år har jag som mål att optimera mina vilodagar ännu mer än tidigare. Jag måste verkligen bli bättre på att göra mindre på mina vilodagar, vilket jag tycker är sjukt svårt. Nu har jag precis stretchat och foamrollat igenom kroppen. Är så less på min bröstrygg som alltid packar ihop så fort jag ökar min träningsbelastning och låser sig/krampar.

Imorgon väntar intervaller och ett cykelpass på eftermiddagen. På lördag morgon åker jag upp till Gällivare för en klubbdag och till min stora lycka – skidåkning!!! På söndag hoppas jag kunna summera träningsårets första 20 timmarsvecka.R

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.