Soliga dagar i norrbotten

Hejsan! Jag har det inte alls dåligt hemma hos mamma och pappa även om det som vanligt är mycket som jag vill hinna klämma in de gånger jag är hemma, både nytta och nöje!

Min otroligt saknade farmor skulle ha fyllt 70 år i fredags. Jag och mamma åkte ut till farfar och hälsade på. Jag hade även gjort en tårta som jag försökte efterlikna hennes i smak och utseende även om jag gjorde en liten egen tvist på den. Det kändes fint och lagom. Tänker ofta på farmor och har väldigt svårt att inse att jag faktiskt aldrig kommer prata med henne igen. Men som jag sagt tidigare här på bloggen så väljer jag att istället vända på saken och vara tacksam för att jag och mina syskon spenderade så pass mycket tid som vi faktiskt gjorde där under åren och för att jag har så otroligt närvarande och fina mor och farföräldrar.

Svågern in action

Tidigt på lördagsmorgonen styrde jag och Niklas de 24 milen upp till Gällivare. Där väntade en klubbdag med utvärdering och planering men även totalt fyra timmars skidåkning fördelade på två pass. Jag som varit så bitter över att ha missat såpass mycket vinterskidåkning fick nu äntligen glassa uppe på fjället! Kan enkelt konstatera att jag aldrig åkt klassiskt den 20:e maj tidigare i mitt liv. Sjukt vilka förhållande Gällivare faktiskt fortfarande erbjuder! På sista åren har jag verkligen insett att man borde utnyttja fjällen och vårvintern bättre. Det är ju trots allt längdskidor vi ska bli bäst på, inte löpning eller rullskidor. Lite skevt är det ju då att man faktiskt spenderar mer tid på just de sakerna än själva huvudgrenen? Finns det ens någon annan idrott där det ser ut på det viset?

Det här med att äta lite lagom och lägga upp snyggt? Nja det har aldrig varit min grej riktigt. Men att jag verkligen tycker om att laga mat och fixa har jag börjat inse är något jag värdesätter högt nu för tiden. Och framförallt en enkel grej för att hinna samla mycket folk samtidigt. Så igår kväll styrde jag upp en riktigt saftig grillkväll (där pappa bör tilläggas stod för grillningen). Himla lyckat om jag får säga det själv. Oftast när jag lagar mat slutar det alltid med att jag höftar och inte kan följa ett recept till punkt och pricka, och framförallt vill jag alltid testa nya saker. Igår blev det bland annat en vegansk aioli (gjord på cashewnötter) och en pepparrots och äppelpotatissallad. Och som alltid när man testar nytt kan det bli med lite blandat resultat, skulle dock säga att allting ändå blev bra – denna gången iallafall!

Här spenderade jag en halvtimme upp och ned för sanden

Ny vecka och nya träningstimmar som ska in! Jag invigde veckan med ett 2,5 timmes löppass ut och kring Karlsvik/Gäddvik. Hur mycket tallhedsstigar som helst och framförallt ett stort sandtag som jag av någon anledning alltid tycker om att roa mig kring. I eftermiddag blir det ett gympass. På träningsfronten börjar jag fysiskt känna mig i lite stabilare form faktiskt. Fortfarande känner jag mig väldigt spontan och för tillfället planerar jag dag för dag typ. Inte optimalt i mitt tycke men på onsdag ska jag träffa Rille och känner jag mig själv så blir det ändring på det efter det. Summerade en första period (v17-20) på 50 timmar, absolut ingenting att skryta med direkt men jag tycker jag jobbat på bra efter att ha varit i Ånn första 1,5 vecka och haft 6 timmars träning de dagarna. Och ska man vara sådan så är det faktiskt 15 timmar bättre än förra årets första period! Nu är det bara tuta och köra och hoppas på en träningssommar med fint flyt.

Niporna i Luleå
Dagens mellanmålsplats! Notera min hemskt trendiga och välplanerade bild på min ”smoothiebowl” (som var sjukt god trots att jag förstår eventuell tvivel!). Nej, att det blir någon riktig bloggare/instagrammare av mig kan man ju bara fetglömma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.