Söndagssummering

Hallå! Redan söndag och det känns som att denna vecka faktiskt om möjligt, gått ännu fortare än vanligt. Östersund har faktiskt levererat hyfsat väder – givetvis massa vind, mycket sol och nu i helgen även värme. Vill helst glömma min 2,5 timmes löptur i torsdags som inleddes med ett brutal hagelskur, då kändes det riktigt otaktiskt med shorts men som tur var var det just bara en skur…

Torsdagskvällen fortsatte på nyöppnade Pinchos här i Östersund med ett glatt gäng skidåkare. Levde det upp till den hype som råder? Nja, som bilden visar var väl varken jag eller Viktor särskilt imponerade. Jag brukar inte vara kräsen men dit går jag nog aldrig igen faktiskt. Det bästa var min sodapop-drink!

På fredagen hade vi sommarfest med Länsförsäkringar på Marité. Det var riktigt trevligt och sjukt bra mat till skillnad från kvällen innan. Det var en helt sinnessjukt fin kväll, att Storsjön ligger blank hör inte till vanligheterna precis. Som vanligt drog vi skidåkare därifrån kring 21 medan resten säkert var där till stängning.

Att le är överskattat? Nja, snarare så trött så jag inte ens orkar le…

Har jag bara glassat på med middagar och jobb i veckan? Nej träningsmässigt kan jag summera en riktigt fin vecka. Som jag nämnde i föregående inlägg är jag för tillfället otroligt motiverad och försöker grotta ned mig i varje pass, vara här och nu – under varje staktag, varje intervall osv. Fått till tre riktigt kvalitativa fartpass, två tröskelpass och ett kortare. Dessutom 2 styrkepass utöver det.

I måndags körde jag som sagt skateintervaller med Viktor och även i fredags körde jag skateintervaller på Vallsundet med universitet. Som tidigare i vår så noterade jag att det kändes som att tiderna upp var ovanligt korta och efter lite research i min träningsdagbok så kunde jag notera att jag åker 1 minut fortare än förra våren. Med samma rullmotstånd och snittpuls. Det är rätt sjukt måste jag faktiskt få säga! Nackdelen är väl att man måste köra 5 svängar upp istället för 4 för att få ihop en vettig effektiv totaltid på intervallerna…

Idag körde jag veckans sista fartpass, ett hederligt 4×4 minuters löpintervallpass på bandet! Vill ju försöka kunna löptävla lite i sommar om jag håller för det och isåfall med vettigt resultat. Kan inte påstå att jag vet hur jag ska utveckla mig själv som löpare, men en vild gissning är väl att åtminstone löpa lite oftare? Hade ingen aning om i förhand vad jag ”orkar” i kilometertid riktigt, men tyckte att jag borde orka 3.20 tempo om jag sprang Cooper (3000 m) på 10.28 förra sommaren (typ 3.30-tempo). Sagt och gjort, ställde in bandet på 3.25, 3.22, 3.22 och sista intervallen på 3.18-tempo. Och det kändes faktiskt mänskligt, riktigt nöjd över mig själv efteråt!

Nu är jag mör efter ett eftermiddagspass i spöregn, usch fy och blä vad kallt. Nu ska jag se tv och pilla mig i naveln!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.