Vinst i Vårruset

Igår gick det årliga Vårruset här i Östersund, ett lopp jag sprungit många gånger både i Luleå och en gång tidigare här i Östersund. Skrev ett inlägg förra årets lopp här. Förra året fick jag faktiskt lite mersmak på löpning, jag hade aldrig tidigare sett mig själv som någon löpare och jag var otroligt glad fyra redan då. I år har jag ju skrivit här på bloggen att jag verkligen ska försöka löptävla mer då jag är fruktansvärt dåligt på att ta tillfällena i akt, trots att det är grymt bra träning och bra att få in tävlingsmoment även under sommarhalvåret.

Försäsongen började otroligt segt som mina trogna läsare säkert redan vet, men sen har det släppt allt eftersom jag kom igång på ”riktigt” igen och jag här känt mig oförskämt stark. Eftersom jag i år representerar Sportsgym SC på just löpning, så tvingar jag mig själv mer eller mindre att löptävla lite också. Inför Vårruset så har jag faktiskt fusktränat lite och kört ett intervallpass specifikt för just detta, ett 4×4 minuters pass i överfart för att just känna på hög fart och om möjligt bli lite mer ekonomisk i löpsteget (som är rätt obefintligt…).

Prispallen! Hedda bröt tyvärr loppet men en stark storasyster i form av Evelina tog istället tredjeplatsen!

Att jag i slutändan skulle vinna? Nja kanske inte något jag hade räknat med! Själva loppet hade jag ingen vidare plan på, jag visste att det skulle gå fort från start vilket det även gjorde. Vi blev snabbt en tättrio loss på mig, Elisabeth ”Bettan” Högberg samt Hedda Bångman. Två extremt duktiga löpare som jag hade otrolig respekt för innan! När vi var loss tycker jag det var behärskat men ändå högt tempo. Hedda började dra och sen gick Bettan upp efter ungefär 1,5 km. Då gick det lite fortare och jag fick verkligen bekänna färg. Hedda släppte efter ungefär 3,5 km och då fick jag ligga på rött för att orka gå ikapp Bettan som hade någon meter.

I efterhand är jag sjukt nöjd med detta, det var nämligen på exakt samma ställe som jag fick släppa täten förra året och där jag blev otroligt trött. Nu försökte jag verkligen bara ha positiva tankar och ärligt talat var jag sjukt nöjd bara av att komma på pallen. Jag kom iallafall ikapp och efter Frösöbron och det långa upploppet (med motvind dessutom) gick jag enbart på vilja. Tänkte ”gud vad ska jag ens göra nu?”, provade göra en långspurt och trodde verkligen inte det skulle gå vägen men helt plötsligt vrålar en vild Viktor att jag hade lucka?! Fruktansvärt nöjd segrare som kom i mål på tiden 17.31.

Nöjda efter målgång!
Glad för att få dela pallen med Bettan! Otroligt härlig tjej som är glad trots att hon just blivit nedspurtad efter att ha dragit i princip hela loppet… Snygg stil av mig!

Kan även summera ett grymt fint träningspass och en riktigt fin kväll med mitt picknickgäng! Tack Bettan för att skrämde upp min puls till 188 i spurten, jag visste inte ens att jag hade så hög maxpuls! Och tack picknickgänget för en fin kväll! Är så himla glad över mitt pers med 53 sekunder! Det är jag nog allra nöjdast med, det betyder så otroligt mycket för mig att se att jag utvecklas. Sen är det ganska mäktig känsla att ha banrekordet, får hoppas jag kan kapa det nästa år lite! Nu ska jag se till att hålla mig på rätt sida av träningen och få ut detta även på skidor i vinter.

Fina priser!

 

Tha gang! Vi hade några bortfall i vårt lag tyvärr, då fick vår hejaklack rycka in istället!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.