Samlar sol och träningstimmar

Hej! Det här med att leva på gamla meriter är ju inte riktigt hållbart så jag fick nöja mig med en vilodag i onsdags efter Vårruset, sen var det på’t igen! Vilodagen tog jag mestadels för att jag jobbade förmiddag och behövde få denna träningsvecka att gå ihop tidsmässigt. Ska nämligen försöka skramla ihop min första 20+timmarsvecka! Närmare bestämt 22,5 timme, då kan jag summera en träningsperiod på 75 timmar. Men först en massa bilder lite-bara-för-att:

Fin löprunda 1 på Frösön
Fin löprunda 2 på Andersön i söndags med Ida Indahl

Årets första ”fulla hand”, dvs. fem timmar träning, skrapade jag ihop igår. Först ett distanspass på tre timmar runt Rödön i ensamt majestät, ibland är det ju faktiskt bara SÅ skönt att lyssna igenom en massa poddar utan sällskap. Jag har med spänning plöjt igenom Anton Bergs ”Spår”, en dokumentär om Kalamarksmordet och om resningen i det fallet. Med en juriststuderande storasyster, som ämnar bli åklagare, blir man kanske lite extra intresserad!

Gårdagens andra pass blev ett riktigt fint ett i form av distans med inslag av grenspecifik styrka tillsammans med Sofia Henriksson. Vi körde överkropp på treor i rullmotstånd uppför backarna ute på Frösön. Vi lade in block på 1 min stakning, 30 sekunder smirrestak och 30 sekunder enhandsstak. Jag var lagom mör efteråt och Sofia var grymt stark! Sånt måste jag bli otroligt mycket bättre på lägga in i mina pass, det finns förbättringspotential så att säga!

Idag vaknade alla Östersundsbor till en helt underbar dag, spegelblank Storsjö och 23 grader! Det firade jag med lite fredagsfys ute på Vallsundet med skiduniversitet. Lite halvmör kropp men ett riktigt grymt pass. Tiderna upp var faktiskt ännu bättre än sist till min förvåning, kapade ytterligare 30 sekunder men jag tror det kan förklaras med att det var väldigt varmt ute och att hjulen rullar snabbare. I eftermiddag ska jag löpa ett distanspass ute i värmen med Lisa Vinsa, det blir trevligt! Och på det blir det grillmiddag, gött!

Apropå mat så har jag testat lite nytt här hemma på sistone! Jag och Viktor passade på att göra en ny typ av förrätt i form av vårrullar! Förövrigt de fulaste vårrullarna jag skådat… Jag som älskar asiatisk mat verkligen halvdog, så jäkla fräscht och enkelt! Vi fyllde rispapper med lite allt möjligt, gurka, mango, räkor, basilika, salta jordnötter och chili. Sen doppade vi det i en dip av soya, jordnötssmör, fisksås, honung och massa lime! Prova!

Sen är det ju den här klyschan om att vi elitidrottare alltid ska äta så hälsosamt och mycket osv. Ja det gör vi säkert än gemene man, men inget speciellt. Eller, jag kan ju bara tala för mig och mitt hushåll, men här äter vi allt och tar inte bort något. Det jag iallafall ville komma till var att jag gjorde ett perfekt mellanmål att äta innan andra passet, mackor med tonfiskröra! Känns lite som hämtat ur någon hälsoreceptbok att äta tonfisk men tja, varför inte? Sjukt gott och mättande! Jag rörde ihop ägg, rödlök, tonfisk, majonäs, creme fraiche, mango chutney och curry. Kanske lite övriga kryddor, minns inte riktigt. Tog typ 3 minuter och höll i nästan tre dagar trots två hungriga skidåkare som smååt av den hela tiden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.