Midsommarvecka

Trodde jag hittade bra på Frösön men Viktor visade en helt ny runda iförrgårr, så fint där ute!

Midsommarvecka, återhämtningsvecka, regnvecka. Man kan kalla den här veckan något av detta, sett ur mitt perspektiv iallafall. Jag har som sagt haft en lugnare vecka som kommer landa kring 13 timmar imorgon. Då har jag fått in två vilodagar, två styrkepass och två riktigt väl genomförda fartpass. Det är väl det jag verkligen försöker göra bättre denna säsong, att vara här och nu i varje pass och göra just det så bra jag bara kan. Det tycker jag att jag har lyckats riktigt väl med denna vecka, och klappar mig lite extra på axeln för det (jag har på riktigt börjat göra det på mig själv!).

Fartmässigt har jag kört ett A3+ pass med Viktor och Simon Hallström i tisdags. Jag skippade Offerdalsmilen som jag planerat tävla och körde istället stavgång i Gustavsbergsbacken på Frösön. Den är såpass brant så det mestadels faktiskt blir just stavgång. Jag hade rejäl ångest innan, jag vet hur jävligt stavgång kan vara, och så blev det också. 6 x 3 minuter med mycket syra! Och 10 x 10 sekunders maxryck efteråt. Jag var helt död efteråt, benen darrade och det var en trött tjej resten av dagen. Väldigt uppenbart att kroppen inte är så van med att jobba med mjölksyra för tillfället.

Igår, midsommarafton, körde jag istället gamla goa, hederliga trösklar på banan. 3 x 18-19 minuter blev det. De två första intervallerna fick jag sällskap av Hedda Bångman vilket var skönt! Alltid mycket roligare att ha sällskap! Är nöjd med fokuset och att det verkligen blev just tröskelintervaller (=under mjölksyratröskeln)

Ingen midsommar utan midsommarmat! Jag stod för ovanstående, en cheesecake och en silltårta. Jag är ju verkligen en människa av traditioner och ska jag fira en midsommar utan Luleå skärgård och familjen så ska jag iallafall ha pappas silltårta! Midsommar bjöd på intervaller på förmiddagen, följt av Jamtli och kaffedrickande på en picknickfilt innan vi drog till vidare. Vi var ett gäng skidåkare hos Björn Sandström som åt middag, hade lite fem (eller snarare sex eller sju-kamp). Trevligt!

God stämning var det minst sagt!

Idag har jag alltså veckans andra vilodag. Den kändes väldigt vältajmad då Östersund bjuder på 9 grader och ösregn. Vinkade rätt skadeglatt hejdå till Viktor som skulle ut på två timmar löpning. Själv tänkte jag sätta igång ett bullbak, planera lite träning och stretcha. Helt enkelt samla lite krafter inför kommande vecka som blir tuff ur träningssynpunkt, dessutom drar jag till Norge senare i veckan och springer mitt första St Olavs, pepp!

Vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.