Mängdvecka och lite St Olavs på det!

God kväll!

Förra veckan var som bekant återhämtningsvecka, jag märkte att de första dagarna liksom kom all mängd från veckan innan ikapp och jag var rätt trött, men sen gjorde de lugna dagarna sitt. Skönt. För mig vet jag att jag kan  vara trygg när jag känner att kroppen svarar snabbt på vila, annars får man börja tänka om lite.

Förra (regniga) lördagen hade jag vilodag och bakade mina bästa bullar någonsin! Så går det kanske när man inte är stressad? Blåbär och kardemummabullar ska jag alltid baka hädanefter.

Jag invigde ännu en mängdvecka i måndags med löpintervaller på Hofvallen med Viktor. Regn, kraftig blåst och ynka nio grader gjorde det kanske inte till ett pass jag kommer minnas med vidare glädje men det fyllde sitt syfte, jag blev trött. Sedan kände jag att benen behöver vänja sig lite med hårt underlag då St Olavs går nu i helgen. Sprang 5 x 1000 m och fick följande tider: 3.17, 3.20, 3,25, 3.26 och 3.19. Det är verkligen svårt att hålla fart själv!

Sedan i fartpasset i måndags har fokus mer varit att ”samla timmar”. Många längre distanspass har jag avverkat, mycket tillsammans med Frida Hallquist och Jennie Jirhed. Det märks att 99% av Sveriges skidåkare och skidskyttar har lägerveckor, för det är väldigt tomt på rullskidbanan. Egentligen var ju tanken att jag skulle ha varit i Boden på militärlandslagsläger i veckan. Tyvärr insåg jag att det inte skulle bli bra ur varken tränings eller återhämtningssynpunkt att stressa fram och tillbaka norrbotten-jämtland-Norge. Trist att missa ett läger men det går ju faktiskt fint att ha hemmaläger också. Vakna-träna-Jämtländska matsalen-sova, träna, äta, sova. Repetera.

Det har varit riktigt hemskt väder i veckan men i onsdags sprack det upp och blev helt magiskt! Efter mitt andra pass följde jag och Viktor med Johan Häggström (som var på besök), hans flickvän Emma, hennes syster och hennes pojkvän ut till Andersön där vi grillade till middag. Helt galet fin kväll!

Nöjd kille som i helgen faktiskt bytt ut sin Hyundai mot Sportsgyms hyrbil från Sixt. En 2017:s Audi A6, funkar väl det också…

…Igår fick jag dock äntligen sätta händerna i att packa! Även om det är riktigt skönt med vardagslunket i Östersund så kände jag mig redo för lite resande och nya träningsmiljöer. Har verkligen sett fram emot att springa St Olavs med Sportsgym och imorse styrde vi västerut! St Olavs är alltså en löpstafett som går mellan Östersund och Trondheim varje sommar, en riktig jämtländsk folkfest. Vädret i Norge har varit helt galet idag, mellan 25-27 grader! Jag sprang en sträcka på 5,1 km i eftermiddagsvärmen.

Känslan var väl okej men jag skulle nog inte påstå att det var samma känsla i benen som Vårruset. Sprang på 18.39, alltså ett snitt på ca 3.41 per kilometer. Absolut inte dåligt men jag kan bättre än så. Får kanske skylla mig själv som öppnade grishårt, var verkligen råstum sista kilometern. Kollar jag på klockan så visar den 4.10 tempo sista 500 m, heheheh…

Kul med lagkamrater som hejade frekvent!

Nu befinner jag mig på hotellrummet i Trondheim med Viktor. Är lite smått förälskad i den här staden sedan vi var här och hade en weekend i höstas. Inte blev det sämre efter jag, Viktor, Frida och Oskar åkte en liten kvällstur på rullskidorna nyss. En helt tropisk värme med ljumma havsvindar och sjukt fina vyer. Skönt att röra sig lite! Imorgon springer jag tredje sträckan från slutet och målgången i Trondheim. Det blir en 8,2 km lång sträcka och den här gången ska jag försöka hålla lite jämnare tempo!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.