En vecka som inte gått enligt plan

Hej!

I måndags var jag väldigt taggad på en hektisk vecka med jobb och träning för att sedan räkna ned dagarna innan jag och Viktor rullar norrut. Veckan började visserligen bra, vilodag i måndags, intervaller med Frida och Lisa i tisdags och gym innan jobbet. På onsdag sprang jag en runda jag länge tänkt springa, nämligen Frösön runt! Jag fick en Stravafil av Oskar Kardin som cyklat den rundan tidigre vilket var tur! Jag hade visserligen lite problem att hitta och drog några omvägar. Hursomhelst en fin runda och efter 3.35 min ringde jag Viktor som fick hämta mig på Frösöns camping, hade visserligen bara ca 40 min hem men jag tyckte det fick räcka där!

Fina vyer som vanligt på Frössön!

Det här med att vara skidåkare går ju kortfattat ut på att få kontinuerlig träning utan så många sjukdagar per år som möjligt. Något jag brukar klara hyfsat bra! Kanske är det för att jag gjort ett taktiskt partnerval och är sambo med Viktor som delar antal (få) sjukdagar som mig själv? Hursomhelst så blev Viktor sjuk i måndags och jag insåg nästan att jag skulle dras med jag också med tanke på hur tidigare vecka sett ut. Och mycket riktigt så kände jag av halsen i torsdags när jag vaknade och har varit rätt risig sedan dess med halsont i lite trilskande bihålor. Aldrig någonsin känt av mina bihålor förr faktiskt! Idag är iallafall första dagen utan halsont men är fortfarande snorig och slemmig.

Fördelen med att båda skidåkarna i hushållet är sjuka samtidigt är att man kan hitta på icke-träningsgrejer istället! Tex grottutforskning och fika på Frösötornet!

Jag har sagt det förr men säger det igen – jag är så fruktansvärt dålig på vara sjuk. Vaknar varje dag och bara lever för att bli frisk. Försöker känna efter ca tusen gånger i timmen om jag känner mig bättre eller sämre och kalkylerar i huvudet när jag kan tänkas vara igång igen och hur många träningstimmar jag går miste om. Helt meningslöst, jag vet. Tänker tillbaka och funderar vad jag hade kunnat göra annorlunda för att undgått att bli sjuk. Och det är klart en tuff vecka med 21 timmar, mycket A3+ följt av ytterligare ett långt fartpass och ett långt distanspass på det i kombo med en sjuk pojkvän inte är optimalt för ett sänkt immunförsvar. Jaja, man lär sig så länge man lever.

 

 

2 reaktioner till “En vecka som inte gått enligt plan

  1. Jaghar aldrignågonsin lärt mig balansgången mellan att träna/vilamed sjuk man hemma. Känns som man åker dit för eller senare ändå! Hoppas du böir frisk snart och kämpa på med träningen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.