Tillbaka i jämtlandslunket

Godkväll på er!

I fredags satte jag mig i Viktors Hyundai och styrde sydväst. Kändes faktiskt riktigt trist att åka tillbaka, det är nog första gången jag känt så. Ville mest vända och vara hemma någon vecka till! Inte så att jag inte trivs här i Östersund, det är väl mer att (som jag klagat på tusen gånger tidigare) sommaren här blir lite extra ”inte-nära-släkten-känsla”. Och även om jag och Viktor haft tur att hitta en sån himla fin lägenhet så vantrivs jag verkligen i lägenhet på sommaren. Jaja, nog om gnäll för detta inlägg!

Har sedan i fredags jobbat fem dagar i rad, idag är första dagen jag varit ledig och det är så skönt att bara mata träning. Dagarna har verkligen gått i ett. I måndags gymmade jag snabbt efter jag slutade vid 16 och duschade och fixade mig snabbt innan jag mötte upp bästa Hemmakväll-gänget för en personalfest nere på Stråket, trevligt!

Innan stråket-selfie! Som skidåkare får man blinka någon extra gång för att känna igen sig själv med smink på…

I träningsväg känner jag mig iallafall på banan igen! Fick till en bra föregående vecka, i mängd 20 timmar och med två längre tröskelpass. Ett 3 x 15 min elghufs på elitspåret hemma i Luleå och sedan ett kärt återseende med rullskidbanan i lördags innan jobbet. Körde 5 x 8 min klassiskt med varannan stakning. Att staka är en av mina styrkor men självklart utvecklas stakningen hela tiden och jag vill verkligen ta vara och utveckla min stakning snäppet högre. Överraskade faktiskt mig själv i lördags, innan kände jag mig rätt loj och tänkte att det skulle bli ett slitigt pass men intervallerna gick bara fortare och fortare med bättre och bättre känsla tekniskt. Det allra roligaste var att jag, trots en väldigt kuperad intervallbana faktiskt inte stakade mer än 16 sekunder långsammare än de med diagonalåkning (start snölagret,upp slalombacken och björnberget för intresserade Östersundsbor)! Det är iallafall jag nöjd med. Såna pass tar jag verkligen med mig.

Idag har jag välförtjänt sovit ut innan jag begav mig ut i slalombackarna på Frösön. Jag hade beställt ett A3+ pass av Rikard och fick detta i svar

  • 1 min, 1 min, 2 min, 2 min, 3 min, 3 min, med cirka 2-3 minuters vila.

Vilade sedan 6 minuter innan jag körde det en vända till. Fruktansvärt jobbigt.

Inte världens piggaste ben idag men jag fick till ett bra pass som fyllde sitt syfte. En glad motionär kom fram när jag låg halvdöd på marken efter sista intervallen och var imponerad och tyckte jag såg ”riktigt snabb” ut. Sedan blev han lite besviken när han inte kände igen mitt namn och insåg att jag inte var någon känd längdskidåkare som var med i något landslag, hehe jaja… I eftermiddag har jag hunnit få lite sambotajm med Viktor då vi skejtade 2 timmar tillsammans, vi har inte hunnit ses särskilt mycket sedan han kom hem i söndags!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.