När en måndag känns som en fredag

Godkväll!

Senaste dagarna har gått fortare än vanligt, jag har verkligen tagit dag för dag som det så klyschigt låter. För mig har det mer handlat om att överleva varje dag. Hehe, nämen det har varit intensivt och det hela förstärks när jag varit rejält sliten och trött. Sedan förra söndagen har jag jobbat varje dag förutom onsdag fram till idag. Tycka vad vad man tycka vill – men 47 timmar jobb och 16 timmar träning (och det i två veckor på varandra) blir tillsammans en aning slitsamt även om det ”bara” är en vanlig heltidsvecka för många andra. Jag är iallafall fruktansvärt nöjd över mig själv som bitit ihop och fått till bra kvalitativa pass trots att jag egentligen bara velat ligga i sängen och dö resten av kvällen.

En Östersundklassiker – myrrundan!

Förra torsdagen jobbade jag 8-13, därefter lånade jag Viktors nya monster till mtb och cyklade till myrrundan uppe på Torråsen. Tänker sno den där hojjen en hel del framöver, så fruktansvärt kul ju! Det blev ett skönt tretimmarspass som gick väldigt fort ensam ute på myren, utan podd eller något. Kan låta hemskt men det var så skönt att varken lyssna eller prata med någon för omväxlings skull!

Jag har blivit med bakmaskin/köksassistent! Så nöjd och nu har jag gett mig fan på att bli riktigt duktig på allt som har med bakning och matbröd att göra! Kalljäste dessa morotsbröd och de fick godkänt. Men som min skidgymtränare Sture Norén säger ”Man blir bra på det man gör” – bara baka vidare!

Snart dags att hänga med dessa brudar igen!

Som jag nämnde så har verkligen varje pass varit ett mindre krig med mig själv sista två veckorna. Pulsen under distanspassen är helt löjligt låg, men jag håller ”vanlig” fart och bra kvalité ändå. Förra onsdagen hade jag en efterlängtad vilodag efter 12 dagar utan just vila. Dagen efter (alltså mitt myrlöppass) hade jag normal puls vilket tyder på att kroppen faktiskt svarar på lugna dagar.

Under fredagen körde jag klassiska intervaller med Viktor och Björn Sandström på rullskidbanan. De stakade på treor medan jag körde tvåor som rullmotstånd, det blev ett fint pass på 3 x 14 min. Jag tycker det är otroligt lärorikt att köra med killar, nu fick de visserligen stå för all draghjälp men ändå! Även detta pass hade jag en vettig puls som var där den skulle vilket var skönt.

I helgen har jag dock haft riktiga bottennapp fysiskt sett. Otroligt tunga ben, lätt till att gå mig tom och låg puls. Imorgon har jag äntligen vilodag igen (första av två denna vecka!) och framförallt så lättar det upp jobbmässigt framöver också. Jag är inte alls orolig att jag är för sliten. I veckan har jag en återhämtingsvecka på 11 timmar, får känna lite hur kroppen reagerar men får jag som jag vill så är jag pigg och fräsch igen på söndag kväll då jag åker på mitt första läger för säsongen, tror faktiskt aldrig jag varit så sugen på leva lägerliv! Summan av kardemumman denna period är att jag verkligen svart på vitt lär mig ännu mer om återhämtning och vilken inverkan den har.

Nu ska jag dricka klart mitt magnesiumthé (muskelavslappnande) innan jag lägger mig och somnar med vetskapen att det inte är något alarm imorgon, fin känsla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.