Det tar sig

Godkväll!

Vilodagen i tisdags var så löjlig skön så jag vet inte riktigt mer vad jag ska säga. Jag sov 10 timmar (!), till 9.30, vilket är väldigt ovanligt för att vara jag! Resterande av dagen var lugn, precis som den var planerad att vara.  Jämtländska matsalen har även öppnat efter deras semester, som gjort var det deras wallenbergare just i tisdags, jag dog matdöden en aning! Tror säkert jag sagt det förr, men vill man testa något nytt lunchställe så ska man bege sig dit då det är biffar av något slag! Deras wallenbergare (och biffar överlag) är verkligen to die for. Annars kan man ju lika gärna åka dit vilken dag som helst bara för att äta sig mätt på Bosses surdegsbröd. Den dagen jag bakar lika gott bröd som honom kan jag dö lycklig!

Min första oakleykärlek!

Inte helt otippat införskaffade jag mig mina första oakleyglasögon efter någon månad tillsammans med Viktor. Jag hade visserligen suktat länge men varit lite för snål, men efter att ha jobbat på sjukhuset och kanske hade jag möjligen ett ultimatum från ovan nämnda herre (Blizglasögon eller mig!) så klickade jag hem ett par Oakley EV Sapphire Iridium. Dels för att jag älskar blått, och dels för att jag älskar att vara ensam om att ha något. Sommaren 2014 var det nog inte så många fler än mig och sedan Therese Johaug som hade dessa. Två vintrar senare i princip alla. Så så var det inte lika kul längre. Idag äger jag tre olika Oakley, ett par EV som sagt samt två Jawbreakers – en med Prizm Road lins och en med Prizm Trail. Skönt att kunna varva lite beroende på väder. Kom på mig själv med att aldig använda mina EV tills jag bytte båge från den blåa orginalbågen till en grå från ett av Viktors par, blev lite roligare att använda då! MEN NU är jag åter frälst när jag för tredje gången bytt båge till en mattsvart.

Igår, onsdag, körde jag tröskelintervaller upp för Frösötornet här i Östersund. Så tacksam över att Viktor ställde upp som chaufför mellan varje intervall. Denna gång blev det ”endast” 4 gånger upp, men va fasen, har man återhämtningsvecka så har man!

  • Intervall 1 (Kärringbacken upp mot tornet) 10.52 medelpuls 166
  • Intervall 2 (Mjälle upp till tornet) 9.35 medelpuls 167
  • Intervall 3 (samma som 1) 11.02 medelpuls 170
  • Intervall 4 (samma som 2) 9.39 medelpuls 167

Jag har ju börjat dokumentera alla mina tider upp för olika intervallbanor jag vet jag kommer göra igen. Förra hösten åkte jag Kärringbacken-Tornet på 12.06 som bäst och Mjälle-Tornet på 10.34 som snabbast. Med samma snittpulser och samma rullskidor. I maj var jag otroligt nöjd när jag körde en intervall upp från Mjälle-Tornet på 9.52. Träning blir ju aldrig så motiverande som när man ser en sådan positiv utveckling, framförallt när jag faktiskt känt mig rätt under isen sista veckorna!

Bästa känslan

Vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.