Halvvägs in i årets första läger

Som vanligt under läger så går dagarna i en hiskelig fart! Torsdag idag och därmed är mer än halva lägret förbi och tre pass återstår här i Vålådalen. På tal om Vålådalen så är det endast ca 12 mil från Östersund men ändå har jag bara varit här en gång tidigare – på eget snöläger med Viktor i november ifjol. Då var det molnigt, kallt och mörkt – som sig bör den månaden ungefär. Nu har Vålådalen visat sig från sin bättre sida med sol i princip alla dagar, även igår när det skulle vara riktigt trist så slapp vi undan regnet och fick till och med helt underbart väder på eftermiddagspasset. Framförallt så har vi helt gudomlig mat mellan passen.

Coach Öberg!

I måndags rev vi av lite komigång-intervaller. Stavgång uppför grusvägen mot Ottfjället, tanken var att vi skulle in till Åre men där blåste det tydligen 22 m/s i byarna… Jag tycker att vägen var helt perfekt för ändamålet – 3 x8 min tröskel, älghufs. Följt av 6 x 4 min lite hårdare. Jag hade vilat 1,5 dag innan och det kändes i kroppen, lite seg på uppvärmningen men rätt pigg på intervallerna. På eftermiddagen körde vi 2 timmar skejt på rullskidbanan.

I tisdags väntade ett längre pass löpning uppe på fjället. Vi tjejer fick skjuts upp längs ovan nämna grusväg och fick på så vis lite mer tid uppe på kalfjället. Ett himla fint pass på 2.35 timme, Ottfjället är verkligen löpvänligt med låg vegetation och inte så många blöta eller steniga partier. Eftermiddagen bjöd på cirkelstyrka och stakning med impulser.

Frida som har axlat rollen som guide spanar under drickapausen!

I onsdags var det återigen dags för intervaller, skateintervaller på banan i form av trösklar. 3 x 15 minuter och då hann man nästan två hela varv. Det är nog det pass som gått segast hittills, mjölksyratröskeln var väldigt låg för dagen. Även eftermiddagen bjöd på rätt sega ben, tur då att vi sprang en fin runda – Blanktjärnsrundan (en riktig turistklassiker!).

Vad är ett läger utan hoppbilder?

Idag hade vi bara ett längre crosspass inplanerat och nu vila på eftermiddagen. Vi började med att paddla kajak, vi startade i Ottsjö och paddlade igenom hela Ottsjön. Alltså det var så magiska vyer så det går inte att förklara (och jag har inga bildbevis heller). Hur tur har man inte när det är sol och en helt spegelblank sjö i jämtländska fjällen?! Det händer typ aldrig. Även om jag paddlat en del så var det länge sedan sist och det kändes. Blev väldigt trött muskulärt och det var rätt skönt att byta till löparskor efter 1.45 timmes paddling. Vi löpte över Ottfjället hem (Fjällmaratonleden baklänges) och jag stannade klockan på 4.11 timme.

På lördag eftermiddag åker vi som sagt hem igen. Imorgon väntar bland annat stakintervaller. Jag ska hålla tummarna för fortsatt fint väder och njuta av lägerbubblan tills dess!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.