En salig blandning mellan pers och rawfoodbollar

Hej!

Konstaterar att livet är bra fint just nu. En thékopp i handen, tända värmeljus och en pojkvän som städar lägenheten medan jag sitter med träningströtta ben i soffan. Dessutom är jag kry, Östersund bjuder på sol och överraskande många plusgrader och tydligen är jag i fin form efter att fått vila lite extra förra veckan!

Hade denna pingla på besök i söndags när båda hade vilodag. Vi gjorde vietnamesiska vårrullar, åt banankaka och surrade på i nästan 6 timmar!

Igår, måndag, hade jag tur som kunde följa med universitet på Tornet-intervaller. Martina Höök som är tränare för landslagsgrupp 3 hade med sig en extrabuss så vi alla rymdes, kul med så många som körde – jag har då aldrig varit med om så många under mina fyra höstar här! Det blev fem rundor upp till Frösötornet varav sista endast stakning och jag hade en fin dag, skrev ju lite om mina nya pers i det här inlägget för någon vecka sedan. Nu kapade jag de tiderna med ytterligare 4 sekunder (10.48) på Kärringbacken/från vattnet till tornet samt med 8 sekunder från Mjälle till tornet (9.27). Bara vara tacksam för de fina dagar man har, det är fortfarande långt till vintern men skönt att få kvitto på kvitto att det går framåt.

I övrigt har jag gått loss i köket på olika ”raw-food” bars och bollar. Min matlagning pendlar alltid kring vad jag har för sug och därefter vad jag lagar. Nu är det alltså ovan nämnda iallafall, kanske logiskt med tanke på att mitt och Viktors träningsskafferi börjar sina… Har iallafall hunnit göra min svärsmors recept på aprikos och gojibär-bollar, och även citron och lakritsbars samt Pinole. Sistnämnda ska bli spännande att provsmaka, för de som läst boken ”Born to run” om Tarahumaraindianerna som löper ultror i sömnen (typ), så är det en av de bars de kör på. Sen utbrast Viktor att när vi ändå har hallon och lakritspulver att hallon och laktitsbollar borde vara gott! Så för en gångs skull höftade jag helt och hållet ett recept, och de blev stört goda! Eftersom Lisa önskade fler recept på denna blogg så skriver jag ut det trots att det är lite ”give or take”-mått:

Raw Hallon och lakritsbollar

1,5-2 dl blötlagda cashewnötter

5 stycken dadlar

2 dl tinade hallon

2 msk kokosolja

1,5 dl havremjöl (havregryn mixat till mjöl)

en nypa havssalt

lakritspulver efter smak, jag tog ca 1,5 tsk (Viktor var inte nöjd, ”för lite lakritssmak!”)

Mixa nötter, dadlar och hallon till en jämn smet och tillsätt därefter alla övriga ingredienser förutom havremjölet. Jag tog det lite eftersom, tills jag fick en önskad konstisens. In i kylen en sväng och rulla därefter. Säkert gott att rulla bollarna i chiafrön eller kokos.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.