Höst och allt vad det innebär

Hej!

Hösten är här och helt magisk hittils. Tror aldrig jag varit med om så många soliga (sådär härligt höstkrispiga) dagar på raken här i jämtland under mina tidigare tre höstar här! Träningen för oss skidåkare ändras lite nu när vi går in i september och säsongen närmar sig allt mer. Det blir lite mer tävlingslik träning med tuffare intervaller och såsmåningom lite mindre mängd. Men som jag skrivit i ett antal inlägg tidigare är det under hösten all träning liksom kommer ikapp en och man får fundera en extra gång. För min del började jag veckan rätt utvilad och fräsch, hade bra puls på passen och kunde genomföra dem väl. Mot slutet har jag varit trött. Låg puls och trötta muskler. Efter jag jobbat igår skulle jag gymma innan jag for hem och åt middag och tog helg. Lyckades verkligen ladda om från en 8 timmarsarbetsdag (med lite hjälp av energidryck bör tilläggas) men passet tog slut rätt fort ändå när jag hör hur det knakar till rejält i min nacke när jag ska påbörja en chins. Hederlig nackspärr eller inte har jag ingen aning om, hoppas på det och inget värre. Ska till sjukgymnasten imorgon iallafall.

Annars tycker jag känslan just nu är att jag fort tycker jag piggnar till efter en vilodag men det går väldigt fort till att bli sliten igen. I fredags körde jag tröskelintervaller med löparskor kring ÖSK. Jag insåg att jag inte löpt intervaller sedan St Olavs i månadsskiftet juni/juli, vilket egentligen är rätt medvetet då det ändå är på skidor jag ska åka fort och därför har en större del intervaller blivit just på rullskidor i sommar. Det är en förändring jag känner mig nöjd och trygg med. Men för att återgå till passet så kändes det kasst rent ut sagt. Sämre och sämre tider och väldigt mycket tröttare ben efter varje 12-minutersintervall. Rätt glädjande att i efterhand hemma kunna gå in och kolla gamla intervalltider från förra sommaren. Nu gick det ändå några sekunder snabbare än sist och då sprang jag faktiskt en extrasväng på slutet på ca 2-300 meter nu.

Vilodag för min del idag! I jömtland är det skördefest idag och gårdar runt om i länet har öppet, först ut för oss var en tur till Ovikens Ost!
Fick med oss ost hem såklart efter att ha delat på en ost och charktallrik
Påvägen hem turistade vi lite vid Andersön
…Fick dock inte syn på något storsjöodjur
Sen avslutade vi på Brunkullans gård, jag fascinerades över av hur stora grisar är (haha) och köpte hem grönkål.

Det blir en rolig och intressant period framöver nu! Jag hoppas att nacken inte är något allvarligt och att min höft fortsätter hålla sig i schack som den ändå gjort hyfsat i veckan trots både löpning och skate. På tisdag ska jag springa Torråsentest och hoppas på att kapa min gamla tid, det känns ändå aktuellt med min fina sommar men man ska aldrig vara säker. På torsdag rattar jag och Viktor norrut mot Umeå för att hälsa på min syster och Niklas. Jag ser verkligen fram emot det, ska bli ett skönt avbrott i vardagen och förhoppningsvis lyckas jag locka med Viktor en sväng på Ikea! Efter det är det nästan läge att börja räkna ned inför lägret i Toblach dit jag åker med militärlaget den 25 september. Jag är så förväntansfull på att åka dit och genomföra bra träning med alla fina vyer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.