Att försöka bena ut vad balans är

Godkväll!

Mina trogna läsare vet att jag alltid tragglar på om ”balans” och om att ”landa” ibland. Idag har jag haft vilodag och jag slogs av tanken att för tillfället känner jag mig verkligen otroligt balanserad – ur alla aspekter. För min del handlar det främst om att;

 • Få ihop balansgången mellan jobb och träning. Inget skall i bästa fall påverka det ena eller andra negativt. Jag skall känna att jobbet ger mig energi i form av att komma ur skidåkarbubblan, få vara ”jobbjenny” (låter kanske fånigt, men jag går verkligen in i en helt annan roll) och få allt det sociala jobbet ger. I sommar har ju tyvärr jobbet gått ut över träningen, då det inte helt ologiskt sliter att stå upp hela dagarna, jag har fått stressa med träningspass, sedan är det jobbigt att alltid ”vara trevlig” och helt enkelt planera allting så jäkla mycket. Nu i höst jobbar jag mindre och framförallt har jag beslutat mig för att inte jobba på Länsförsäkringar mer, jag hinner helt enkelt inte.
 • Balansgången träningsmässigt, att vara lagom nedtränad och hålla sig skadefri. Just nu får jag lite småkänningar var och varannan dag – sätet håller sig i schack om jag är smart och tänker till en extra gång, nacken var en överbelastningsgrej och likaså ett knä som jag känt av lite sista dagarna. Allt är muskler som är lite för trötta. Men tryggheten finns hos den fina hjälp jag får av sjukgymnaster.
 • Självförtroende och självkänsla. Just nu är båda höga vilket jag är tacksam för. Jag har lärt mig att det är väldigt stor skillnad på de två orden. Självkänslan är nog något jag ständigt jobbar med och som länge gått sakta uppåt. Självförtroendet kan väl svaja desto fortare hos mig och den gör mycket med humöret. Efter en sommar där jag fått mycket positiva besked gällande min träning är det väl inte så konstigt att den är bra, och det är så jäkla skönt. Allting blir så mycket enklare då allmänt i livet eftersom träningen och resultatet där väger väldigt tungt.
 • Den sociala biten. När jag är trött och stressad och ja, allmänt obalanserad, så är detta något jag ofta stressar upp mig ännu mer över. Jag får svårt att inse om det är bäst att bara ta en egen hemmakväll eller om jag ska stressa upp mig över att jag-är-en-misslyckad-människa-som-är-socialt-handikappad-och-som-borde-göra-något. För tillfället kan jag avgöra vad jag behöver för socialt just för dagen och jag känner att jag har tid (och ork!) att ”underhålla” mina relationer.
 • Ekonomisk balans
 • Att ha städat hemma. Extremt viktigt för mig vilket alla som känner mig väl vet om, hehe…
Dagens frukost! Det givna: svart kaffe, vatten och havregrynsgröt med ägg, kardemumma och kanel. Toppade gröten med drottningssylt, rivet grönt äpple, nötter och skummad mjölk.
 • Att känna mig inspirerad och sugen på mat. Just denna bit är rätt intressant för här märker jag direkt om jag är sliten eller stressad. Just nu är jag otroligt inspirerad i köket, provar nya recept, grejar lite extra med upplägg eller provar göra gröt av havremjöl istället för gryn osvosv. Mat är inget som känns trist eller bara något som skall förtäras. Mat och ätande är så kul och något jag verkligen längtar till hela tiden just nu, och så kan vi nog alla vara ense om att så är det inte alltid. Framförallt om man är elitsatsande, idrottande kvinna.

 

 • .
  …Och dagens middag! Bönpasta med lite framhöftad grönkålspesto, haricot verts och pankohalloumi!

   

 • Känna utveckling och längtan. En riktig flummig punkt men desto viktigare. Om jag inte känner att jag utvecklas blir jag galen. Och den hör väl ihop med att jag haft en fin träningssommar men även något så enkelt som att jag känner mig tryggare i allt jag gör på jobbet. Just nu har jag hittat ett mellanläge mellan att älska nuet och varje dag och samtidigt ha så himla mycket att se fram emot! Jag ser fram emot en ledig helg. Löptävling på lördag. Fjälltur med Viktor på söndag. Coopertest nästa vecka. Någon god gryta i helgen. Alltså helt vardagliga saker är skitroliga för tillfället, men klaga är det sista jag gör. Bara tacka och ta emot!

Det var allt för mig ikväll, vem vet, nästa gång kanske jag inte är lika glad och balanserad då sådant tenderar att ändras rätt fort ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.