Ett tidigt lägerinlägg från Italien

Godkväll!

Petra var en riktig pärla och skjutsade mig och Viktor till Åre/Östersund Airport 05.20 i måndags. Efter en rätt lång men ändå hyfsat smidig resdag så var var framme i Toblach kring 19-tiden. Jag är inte så bortskämd med att vistas ”nere på kontinenten” och var som ett litet barn som storögt kollade mig omkring under bilresan från München till Toblach. Så fint. Senaste och även första gången i mitt liv jag tränat i Alperna var 2012 om jag minns rätt, jag gick andra året på skidgym och åkte på höghöjdsläger i Ramsau. Nu är det som sagt inte österrikiska alper utan italienska. Funkar rätt fint det med!

Dagens arbetsutsikt

Igår inledde vi lägret med två timmar skate på rullskidbanan här. Jag har ju tidigare nämnt att jag varit väldigt sliten förra veckan. Till min stora glädje kände jag väldigt stor skillnad i kroppen igår, en lugn vila och dubbelvilan på det hade gjort sitt! Under eftermiddagen körde vi klassiska trösklar upp mot Plätzweise. 3 x 10 minuter och sedan 3 x 5 minuter. Vi startade på 1200 meters höjd och avslutade på 2000 meter över havet. Fin stigning! Jag hade en väldigt bra dag, väldigt tacksam över det men samtidigt väldigt ödmjuk inför återstående lägerdagar. Det svänger fort nu på hösten.

Dagens förmiddagspass!

Imorse vaknade nog alla väldigt taggade. Vi har haft fint väder hittills och idag väntade ett riktigt drömpass. Tänk er att gå stavgång i distansfart i 3,5 timme och ändå ligga i perfekt A1-puls. Med sjukt fina omgivningar. Nu kanske inte alla mina läsare är elitidrottare och drömmer om att träna i just så många timmar, men idag kan jag nästan lova att alla hade hållit ut såpass länge. Bortsett från när vi skulle ned från 2840 meters höjd ned till 2000 igen och skulle gena – vilket slutade sisådär! På eftermiddagen har vi kört bålstyrka följt av stakning med impulser på rullskidbanan en timme.

Ett stycke pojkvän på toppen av Dürrenstein!
Totalt gick vi från 1200 meter (nerifrån dalen) till just under 3000 möh. Det kändes!
På väg ned till bilarna som plockade upp oss igen vid Plätswiese,

Jag mår alldelens förträffligt med otroligt god italiensk mat varje dag, ett riktigt härligt gäng och än så länge pigg kropp i fint väder. Morgondagen bjuder på stavgångsintervaller och stakning, blir inte jätteförvånad om kroppen är något mörare än idag.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.