Arrivederci Italien

Goddag!

Sista träningspasset i Toblach är snörpligt nog gjort. Vi avslutade lägret med ett crosspass på tre timmar. Klassiskt från Toblach mot Pragster Wildsee och där löpte vi runt och omkring sjön.

Under augusti regnade det en halvmeter på 5-6 timmar och har resulterat i sådana här ”jordskred” runt omkring Toblach, där grus och sten släppt högt från bergen. Helt sjukt vilka naturkrafter som finns. Bilden gör det inte riktigt rättvisa!

Jag tänkte vara lat och skippar att beskriva de senaste dagarnas pass i detalj, vill man ha en utförlig beskrivning av dessa rekommenderar jag varmt min käre sambos blogg och inlägg här. Istället summerar jag helt fantastiska 10 dagar här nere i Italien med ett grymt gäng och ledare. Allt har rullat på så himla bra, riktigt kvalitativa fartpass, bra häng mellan passen, mycket skratt, lagom träningsdos, flyt med vädret – ja det finns inte mycket att klaga på! För egen del skrev jag just innan jag åkte att ”jag trodde det var det här min kropp behövde”, och jag kunde inte ha haft mer rätt. Till och med en trött och sliten kropp tycker om Dolomiterna. Efter vilodagen i lördags kändes det som att jag hämtade andan på riktigt, för trots att jag varit trött sista två dagarna så måste jag säga att jag verkligen har presterat mycket bättre än jag själv trott. Det är riktigt glädjande och något som jag verkligen tar med mig som en trygghet.

För att vara konkret så är jag väldigt nöjd med stakintervallerna igår där jag verkligen både kände och kunde se skillnaden i teknik och träff, bara jämfört med vårt senaste läger i Vålådalen. Innan passet var jag rejält trött, definitivt den tröttaste dagen under lägret och på så vis gladde prestationen mig lite extra.

Men nu: bildbomb!

Glassen i Italien är ju inte känd bara för att… Frida är nöjd när hon redan nu bestämt vad hon ska beställa nästa höst
Eftermiddagsvila idag
Sjukaste vyerna jag varit med om iförrgår uppe på Pfannhorn (ca 2700 möh)
Drei Zinnen i mitten
Och från ett pass där jag faktiskt är just vid Drei Zinnnen
Solen stekte på rejält i måndags
Suddig skärmdump från igår

…Imorgon landar jag kring 21-tiden i Östersund. Lite märkligt att komma tillbaka till vardagen och framförallt så blir det inte någon mjukstart direkt då jag jobbar hela helgen. Givetvis blir det skönt att komma hem – med egen säng, tvättmaskin och egna rutiner. Suget efter snö och säsong växer sig större och större, det känns som att det kan bli en riktigt kul säsong om jag lyckas balansera rätt oktober ut och få in lite mer fart i kroppen. Jag hoppas dock på en rätt varm höst fram till månadsskiftet oktober/november så jag kan genomföra bra barmarksträning då jag inte har något läger inplanerat förrän just innan Gällivarepremiären den 17 november. Innan det ska jag dock debutera i supersprint här i Östersund helgen den 28 oktober. Det blir minst sagt något nytt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.