Mellanmjölksvecka

Så var det återigen söndag – och därmed en vecka närmare säsongen! Utan att överdriva tror jag denna vecka går in som topp tre i veckor som bara snabbspolats fram. Känns som att det var måndag igår! Och vad har jag haft för mig då? Träningsmässigt har jag fått till tre fartpass, i måndags (stavgångströsklar på Frösön), onsdags  (klassiska sprintintervaller på Frösön) och i fredags (Älghufströsklar i Almåsa). Däremellan ett gympass och lite distanspass. Totalt en veckovolym på 16 timmar. Och överlag en rätt sur kropp. Framförallt nu mot helgen. Under de kortare sprintintervallerna i onsdags kände jag mig dock pigg, häftigt att för första gången i år känna att jag faktiskt hade de där fartökningarna i kroppen som annars är rätt avlägsna under försäsongen. Kul! Men i fredags var det inte mycket krut kvar, jag hade flera minuters sämre tider upp än jag haft förra sommaren till mitt förtret.

Jag har sagt det förr och säger det ytterligare en gång till. Just nu förvånas jag gång på gång över mitt lugn och min… saklighet. Jag har inte låtit mig stressas av fredagens pass, utan jag körde bara lite kortare än alla andra (eller jag fick ändå ihop 55 minuters effektivt intervalltid) och det har varit två andra pass i veckan där jag helt enkelt vänt hem betydligt tidigare än planerat för att kroppen inte velat lika mycket som jag. Inte grämt mig över missade träningstimmar, inte velat något – utan helt utan konstigheter har jag gjort det kroppen signalerat. Så tacksam för detta.

Denna period som är nu, de sista barmarkstimmarna innan snön kommer, brukar alltid innebära en rejäl motivationsdipp för min del. Så även i år. Jag tror det bästa bara är att inse att mörkret, kylan och allt gråa faktiskt spelar in vare sig man vill eller inte. Jag har försökt kitta mig med riktigt göttiga träningssällskap och bra poddar, det kommer man jäkligt långt med! I veckan har jag varit gräsänka men samtidigt har jag blivit bortbjuden på middag av Sofia i måndags, kvällspromenad i tisdags med Petra, haft middagssällskap och fotbollskväll i torsdags av tidigare nämnda och idag har jag, Frida och Lisa fått in en söndagsbrunch för att fira Lisa som fyllde 22 år i… juni. Haha! Så trevligt att hinna få in den sociala biten för en gångs skull också! Hann till och med klämma in lite hjärngympa i form av Högskoleprovet igår! Nu ska jag sätta med ned och planera veckans träning, vi höres!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.