Snökontakt igen!

Goddagens!

Hur går det för mig i höstrusk-harvandet? Jag får ändå säga att det går framåt iallafall, roligare pass har jag väl gjort om jag säger så. I måndags körde jag stakintervaller upp mot Frösö Zoo och vidare mot Tornet, en tröskel, lite A3+ block och sedan återigen en avslutade tröskel. Det var blåsigt, riktigt dåligt stavfäste och faktiskt snö på vissa partier. Lite bakhalt emellanåt med andra ord! Hursomhelst ett helt okej pass. På eftermiddagen var vi ett gäng på fem tjejer (mig själv inräknat) som tog en löptur, det var trevligt!

I tisdags vilade jag men på onsdagen var det på’t igen! Jag hade plan på att köra sprintintervaller med universitet men då det var snöblandat regn ute blev det ändrat till stavgångsintervaller, något jag kört mycket på sistone. Det resulterade i att jag drog till gymmet istället. Klokt val då det med facit i hand var ett jäkligt kul pass som gav mig mer än det tog. Kände mig riktigt stark och persade på det mesta i det program jag fått i augusti. Kunde bland annat göra 5 reps chins i 4 set (jag har alltid haft otroligt svårt med chins förut, började klara mer än en för typ två år sedan), tog 45 kg i frivändningar, ökade från 5 kg till 10 kg i extravikt på en slags step up övning för min höft. Det är det jag gillar med styrketräning, så fort man faktiskt ger sig hän den typen av träning för man snabbt ”hög avkastning”.

Det allra roligaste igår väl nog ändå att konstsnöspåret på ÖSK var åkbart! Det hade jag inte väntat mig, men jag fick äntligen stå på långa skidor igen efter 5 månaders uppehåll! Riktigt härligt och framförallt så kändes det väldigt naturligt och jag kom in i åkningen i princip direkt. Glädjande kände jag att just jobbet i gymmet gjort sitt för jag kunde hålla mig stabil i höftpartiet vilket jag haft problem med förr. Jag kände mig allmänt väldigt stabil och kraften for åt rätt håll – dvs framåt.

Det har som vanligt varit en fröjd att vara tillbaka på Jämtländska matsalen i veckan, dessutom när min lunchdejt är tillbaka efter sitt läger i Idre! Vi möttes igår av denna syn på oss själva, givetvis har vi vetat att den varit på g men jag tror båda blev lika förvånade och smått skamsna över se våra nyllen stå och le mot oss i salladskön! Bosse (en av delägarna) har tävlat i SM i brödhantverk i veckan, vi kunde konstatera att han återigen lyckats grymt bra med sitt bröd! Där ligger jag minst sagt i lä…

Senast jag var i Gällivare, den 10:e maj om jag inte minns helt galet!

Framöver blir det inte mycket till vidare vardagslunk för min del! Förutom att jag jobbar i helgen så väntar allra närmast, dvs på lördag, Östersund Vinterfestival med supersprint på 100 meter. Något jag aldrig tränat eller tävlat så det blir mer en kul grej än något jag tar på stort allvar. Lyckas jag gå vidare så är det tv-sända finaler på SVT på söndagen. På måndag efter lunch packar jag och Viktor Hyundaien och styr mot Norrbotten. Där blir jag några dagar och tar det relativt lugnt (träningsmässigt iallafall) innan jag beger mig vidare mot Gällivare tisdag vecka 45. Där blir vi en vecka med Militära landslaget och tränar vilket ska bli otroligt kul. Efter det är det premiär och ”turnélivet” är ett faktum igen!

En reaktion till “Snökontakt igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.