Senaste dagarna

Hejsan!

På senaste tiden har jag försökt få till så mycket pass som möjligt på den sparade snön på ÖSK. Jag rivstartade mitt andra pass på snö med en träningstävling i fredags med universitetet. Det gick fruktansvärt dåligt. Jag får till stor del skylla på riktigt kassa skidor, men det i kombination med bottenlöst före (vilket jag inte behärskar vidare väl) och seg kropp gjorde inte dagen till något att höja i skyarna direkt. Alla de faktorerna är ju inte orimliga på riktiga tävlingar heller, så det är egentligen dumt att ”skylla” på något. Så här i efterhand ångrar jag nästan att jag körde för självförtroendet fick sig en rejäl törn. Jaja, bara göra som kungen och vända blad.

Under lördagskvällen och söndag förmiddag så var det som jag tidigare nämnt, Volkswagen supersprint. Jag sa innan för mig själv att jag bara skulle bli nöjd om jag tog mig vidare, jag har aldrig varit vidare startsnabb och titulerar mig inte som någon supersprinter. Lyckades klara mig som näst sista tjej vidare till de tv-sända åttondelsfinalerna på söndagen. Gjorde något fel med stavarna och då hade det tåget gått. Tror det var min första och sista supersprint för det var inte riktigt ”my cup of tea”. Arrangemanget däremot var helt oklanderligt, otroligt proffsigt och välplanerat. Kul med sådana initativ!

Teugerträsk imorse!

Sista dagarna i Östersund ska jag ärligt talat medge var rätt trista. Även om jag fått gå på snö igen och nöta teknik så har min motivationssvacka hållit i sig. Jag tar mig ut på varje pass och det blir bra sådana, men jag längtar inte direkt ut. Tvärtom. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag accepterat att jag får sådana svackor varje höst, och att kroppen inte svarat lika fint som tidigare gör givetvis sitt också. Nu börjar jag bli frustrerad av att jag går runt och tycker allting är tråkigt så jag tror och hoppas att gårdagen var en vändpunkt. För jag var faktiskt taggad på gårdagens intervallpass och framförallt över att ha packat väskan och äntligen få styra norrut!

Intervallpasset körde jag för omväxlings skull inne på Sportsgym. Jag var inte sugen på köra på snö för dagen helt enkelt. Ibland behövs inte så mycket annat än miljöombyte för att bli lite extra inspirerad. Jag fick till ett grymt bra pass, och precis som önskat var jag totalt slutkörd efteråt, yrade runt och var lite smått illamående. Upplägget? 30/30 sekunders drag i 30 minuter konstant. Jag ville hålla samma tempo hela halvtimmen vilket jag lyckades med, var nästan snabbare sista kvarten och höll mig på kring 1.45 min/500 meter. Om det nu säger något för den sifferintersserade!

Brännmarksklanen med vovvar ute på tur imorse!

Igår kring middagstid parkerade vi utanför svärföräldrarna i Teugerträsk utanför Älvsbyn. Det känns så bra att vara hemma nu i en vecka innan jag åker på läger i Gällivare nästa tisdag. Mycket och många jag vill hinna göra och träffa. Förhoppningsvis gör miljöombytet sitt för motivationen, förhoppningsvis levererar Ormberget skidspår i veckan och förhoppningsvis får jag till fin träning. I eftermiddag ska jag på en efterlängtad (och välbehövlig) behandling hos Erik Jonsson på Akupressurkliniken i Älvsbyn, han lyckas alltid göra underverk med min bröstrygg som inte vill lika mycket som mig. Efter det åker jag och Viktor till mina föräldrar i Luleå, Viktor åker vidare på klubbläger i Rovaniemi imorgon men jag blir i Luleå ända till nästa tisdag som sagt. Höres!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.