Premiären närmar sig!

Hej på er!

Idag går jag in på min åttonde dag här i Gällivare, och det ska bli fyra till innan jag beger mig vidare! Igår avslutades officiellt vår läger med militärlaget men vi bor kvar tillsammans igår samt idag. Förutom att jag har slut internet och är en aning rastlös ska jag inte klaga på situationen, vi har det riktigt fint.


Senaste dagarna i träningsväg har precis som jag nämnde i förra inlägget bjudit på träningstävling i söndags, den gick helt okej. Kroppen svarade betydligt bättre än den gjort tidigare men tekniken var något helt annat. Spände mig något fruktansvärt i benhinnor och fötter vilket gjorde att det inte gick så fort sista 1,5 varvet. Lite frustrerande men samtidigt tror och hoppas jag att det problemet är lite enklare att åtgärda än motsatsen. Nu har jag iallafall testat att blåsa ur systemet lite som det så fint heter!

Igår avverkade jag sista fartpasset innan tävlingarna i form av supraintervaller, dvs. 45 sekunder maxinsats följt av 3 minuters tävlingsfart för att lära kroppen jobba med syran i musklerna. Det brukar fungera väldigt formdrivande för mig. Idag laddar jag inför helgen med en vilodag. I nuläget känns det väldigt kul att äntligen få starta säsongen, men samtidigt har jag en väldig respekt för att inte vänta mig för mycket. Dessutom är jag alltid lite extra nervös när jag ska tävla i Gällivare – tror inte jag har sådan respekt för banorna här som för någon annan i Sverige. Det är något med de långa åkbackarna blandat med de lite teknikkrävande utförsbackarna som gör att det aldrig blir någon återhämtning. Det känns iallafall sjukt kul med premiär i just Gällivare i år, rättvisare banor och mer vintrigt går inte att få den här årstiden.

Håll tummar och tår för mig i helgen, tävlingarna sänds på vinterstudion under lördag och söndag (och har ni riktigt tur så kanske jag skymtar till)!

 

2 reaktioner till “Premiären närmar sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.