Sjukvecka som förhoppningsvis slutar med tävlingshelg ändå

Goddag!

Veckan som sjukling har faktiskt gått fort! Mycket tack vare att min pappa är i Östersund i veckan och jobbar, jag har dels hunnit med honom ut till Rödön för att kika lite på en tik till ett eventuellt valpköp för honom och mamma, det var mysigt! På tisdagen bjöd han dessutom mig och Viktor på en riktig pangmiddag med oxfilé på ”En liten Röd” här i Östersund. Däremellan har jag slukat böcker som min svärmor lägligen försett mig med!

Igår var första dagen för mig utan halsont. Istället har jag haft en rätt envis slemhosta och snorar på. Men det går snabbt mot det bättre och jag resonerar så att jag kommer kunna åka i helgen. Kanske generaliserar jag om jag säger att jag tror att de flesta valt att inte hade tävlat i helgen efter en förkylning där jag knappt kommer hinna komma igång med träningen och utan ett fartpass innan. Men jag gör det. För tillfället är mitt sug för att tävla väldigt stort, och det är ju bara tacka och ta emot med tanke på att jag inte varit det hittills av säsongen direkt. Av erfarenhet vet jag att jag förkylningar inte brukar ta knäcken på mig helt, men bara för det räknar jag inte med att prestera väl i helgen om man säger så. Tvärtom så har jag noll förväntningar och vill egentligen bara komma igång och få mer fart i kroppen. Vet inte om man egentligen borde skriva ut detta, men egentligen borde ju det bästa vara att inte tävla alls för att hellre ha ett bra resultat att visa upp när jag väl kör. Men så tänker inte jag för tillfället iallafall.

Säsongen har väl inte börjat ”smooth” så att säga. Och ja, jag har varit arg och besviken över detta. Men nu har jag släppt det och mer taggad på att bara ta omtag, börja från noll  (och inte bli sjuk den här gången!) och få till bra lopp efter jul igen. Idre får bli mer träning än tävling, och där jag verkligen ska ha fokus på att just ha fokus på det positiva. Få till bra skidtest, hitta glädjen med att vara ute på tävling, värma upp vettigt fysiskt och psykiskt osv. Klyschigt ja, men ack desto viktigare för mig just nu. Nu ska jag börja packa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.