Livet blir lite roligare med rosa

Hej!

Igår hämtade jag ut ett kul paket på Bussgods – nämligen ett nytt ROSA stavrör samt nya skidhandskar från Yoko. Som bekant åker jag på både stavar och handskar från just Yoko, tidigare har jag haft det orangea 9100-röret men nu när jag behövde nya klassiska stavar så fick jag Kikkan-versionen i rosa och även om jag inte är någon rosa-älskare i övrigt så blev träningen just liiiite roligare!

Jag skrev ett inlägg om Yoko förra året den här årstiden som jag sett att många söker efter det på här i bloggen, kul! Nu tänkte jag upprepa mig lite: Yoko är ett finskt märke som förutom skidrelaterade grejer (såsom stavar, skidor, handskar, pjäxor, kläder osv) även gör produkter ämnade för motorcross, enduro och cykel. I Sverige är det KZ Nordic i Mora som distribuerar Yoko. I förra inlägget nämnde jag allt kring att staven är extremt lätt, lättare än de flesta märken jag testat och hållit i (vilket är i princip alla). Jag nämnde även att den på så vis varit lite mjuk vid riktigt tuff rullskidåkning men vad jag hört ska den nya staven som kom i november till denna säsong, YXR, ha en helt ny styvhet som jag ser fram emot att testa snart. På snö har jag aldrig känt att 9100-staven varit för mjuk så jag ser ingen nackdel med att köra på den tills vidare! Jag menar, vad kan man klaga på när man åker runt med rosa stavar?

Under två år med två vintersäsonger och framförallt två rullskidsäsonger med alla klantiga grejer jag gjort så har jag aldrig brutit någon Yokostav. Nu kan jag låta oerhört sponsrad men det har varit några tillfällen (några krascher på snö och framförallt en brunn/broincident där jag visserligen bröt en spets) som jag varit genuint förvånad över att stavarna hållit.

På tal om att vara genuint förvånad så var det reaktionen förra vintern när jag fick Yokos handskar. Otroligt skön passform men framförallt varma. Sista åren har jag fått slita med allt känsligare fingrar (”arbetsskadad”) men med Yokos handskar som har Gore Windstopper-material har jag inte fryst i första taget. Tidigare har jag åkt på märken på handskar där det ofta är läder på innersidan, något som är skönt ett tag men som kräver omvårdnad och även då blir de kallare och gör sönder lätt. Ofta kan man inte heller tvätta dem vilket är riktigt vidrigt i mitt tycke. Yokos handskar har varit extremt slittåliga, de tål att tvättas flera gånger i månaden och jag har faktiskt inget slitage på dem förutom att en logotyp halvt ramlat bort. Men de normala slitagedelarna som tummen och vid sömmarna mot handleden är i grymt skick efter ett år, trots att de är väl använda om jag säger så. Ska jag rekommendera två handskar är det deras ”Twister” samt den varmaste hummerhandsken. Samtidigt är den tunnare tävlingshandsken ”Tornado” riktigt fin den också…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.