Östersund Classic och julfirande uppe i norrbotten

Hej!

För att ta vid där det slutade sist, Östersund Classic i söndags, så blev det en mindre kul historia. Jag kände egentligen direkt att det inte räntade något när jag tog i. Tappade samtliga tjejer i min klass redan efter ca 500 meter, så fort det plattade ut lite. Under hela första varvet åkte säkert 50 människor om mig och jag hade aldrig ens en suck på att hänga på. Otroligt frustrerande. När en motionär med fästvalla gled om mig (jag körde på blanka skidor) så fick jag nog. Kände att 40 km skulle ta mer än det gav, så bestämde mig för att köra två varv (23,5 km) och sedan bryta. Jag tyckte det var vettigare att verkligen göra de kilometerna bra och tänka positivt och se det som god träning. Men jag vet att jag brukar bli rätt mör i rygg och nacke av längre lopp och det kändes onödigt att köra bara för att köra.  Otroligt trist iallafall, jag var riktigt taggad på att se hur länge jag orkade hänga med längre fram.

Efter loppet och föregående vecka började jag och Viktor packa ihop våra saker. I måndags tränade jag ett pass medan Viktor vilade, sedan körde vi hemåt. I veckan har jag återigen tränat på en del, haft förmånen att träna med Rikard på Kanis i Älvsbyn. Hunnit testa min klassiska skidpark tillsammans med honom vilket var otroligt intressant och lärorikt. Nu känner jag mig betydligt tryggare och kunnigare på den fronten, att kunna mitt material är viktigt för mig. Dessutom hann vi med ett fartpass i onsdags, 7 min x 5 skatetrösklar. Det märks att alla timmar han gör med skidtestningen för landslaget gör sitt, för jag fick verkligen bekänna färg!

Jag och Viktor har som vanligt när vi är hemma växlat lite mellan Älvsbyn och Luleå. Efter att ha gymmat i Folkhögskolans gym med cd:n som alltid gick varm under skidgymtiden åkte vi till mina föräldrar i Luleå onsdag kväll. Jag körde ett distanspass igår förmiddag på Ormberget, 2,5 timme på årets mörkaste dag som i självaste Luleå kändes som en marsmorgon. Otroligt fint. På tal om fint så är det precis det min kropp tycker om en vilodag idag. Senaste dagarna och under fartpasset i onsdags har känts rätt sega, låg puls och mina sedvanliga känningar i bröstrygg och säte gör sig påminda. Lättar lite på träningen framöver och hoppas jag är i den fas jag tror jag är i inför Piteå helgen efter nyår. Nu har jag precis gått en morgonprommis med syster och vovve, ska laga lite julmat och hänga i vallaboden ett tag. Sen är planen seriemaraton, skönt.

En bild som inte har särskilt mycket med inlägget att göra förutom att nu vänder det!! Längtar så till ljusa kvällar!

En reaktion till “Östersund Classic och julfirande uppe i norrbotten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.