Mellandagstävlande

God kväll!

Jag har haft en fint julfirande med familjen med lugna dagar i både Luleå och Älvsbyn! Dagarna innan julafton spenderades ”hemma”, Julafton firades med ett morgonpass på Ormberget där jag hejade på Viktor som körde intervaller för att sedan inta jullunch hos mina föräldrar och sen vidare till Viktors föräldrar i Älvsbyn.

Juldagsträning på sjön i Teugerträsk, inte fy skam!
Hade snälla svärföräldrar som spårade upp åt mig, bortskämd eller vad?!

Sedan annandagen har jag återigen befunnit mig i Luleå. Nu har jag fått nog av att resa runt fram och tillbaka och försöker få till något slags ”vardagslunk” här. Inte helt tillfreds med min träning sista tiden, kan inte riktigt tumma på vad jag är missnöjd med egentligen men det känns bara rätt planlöst för tillfället. Blir kanske lätt så med få tävlingar sista månaden i kombination med en kropp som inte riktigt än svarar så som jag önskar.

Jag och Viktor stod för juldesserten, saffranspavlova!
Uno har agerat tredje hjulet med stor glädje!

Idag var det dock dags att ta sig ur mellandagsdvalan och tävla Nyårsknallen i Boden. Eftermiddagstävlingar är inte riktigt min grej, jag har så svårt att hitta rätt mental sinnesstämmning på något vis – antingen blir jag alldeles för nervös eller så blir jag för loj. Idag blev det de sistnämnda. Det är något jag måste jobba med. Hur som helst, 9 km skate masstart i riktigt kallt före. Vi startade med samtliga damjuniorklasser och mina läsare vet nog min förkärlek till just det, hehe skämt åsido. Starten gick smärtfritt och ut från start hade jag och Matilda faktiskt en lucka. Det åts upp utför och stimmet var ett faktum, jag hade ändå som plan att inte ligga i tät och dra första varvet så jag klev åt sidan när jag insåg att folk skulle om till varje pris. Tyvärr drogs jag med i en vurpa ändå nedför innan ”mördarbacken” då jag inte hann parera när Matilda tyvärr föll. Försökte att inte förivriga mig men misslyckades nog återigen med detta. Var ikapp tättrion efter ca 1 km på andra varvet (vi körde 3 varv på en 3 kilometersbana) men orkade inte hålla ihop det riktigt. Kan summera ett fint fartpass och även om jag hade önskat en betydligt bättre känsla såhär knappt en vecka innan Piteå så är det nog på uppåtgående iallafall. Börjar få till lite fartändringar i kroppen och orkar ju åka nu till skillnad från i Idre. Bara fila vidare och hoppas kropp och framförallt knopp är bättre med i matchen nästa helg!

Resulterade i en seger i D21 iallafall men totalt 3 eller 4a, oklart vem som vann fotofinishen..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.