Summering av helgens tävlingar i Piteå

Godkväll!

Befinner mig fortfarande uppe i Norrbotten, imorgon styr jag och Viktor söderut igen. Spännande att se ifall mina krukväxter fortfarande lever! För att återgå till helgens Skandinaviska cup i Piteå så kan jag väl summera att det inte är misär som det varit tidigare denna säsong, men ingen fullträff heller direkt. Men ja, godkänt ger jag mig själv iallafall!

Fredagens sprint slutade resultatmässigt allra sämst för helgen. Kom 42:a, 5 sekunder från avancemang. Det ”komiska” är att jag hade absolut bästa känslan i kroppen denna dag, under uppvärmningen hade jag väldigt höga tankar om mig själv och dagen. Jag ska inte hymla om att jag haft en liten förhoppning på att iallafall slåss om platserna till U23-VM i år, och det här var lite min sista chans tyckte jag. Den grusades dock direkt i första backen i prologen när jag inte alls fick ner skidorna och var tvungen att saxa. Det hade jag inte alls råd med, dessutom följde det med hela loppet som kan summeras med en allt annat än avslappnad åkning. Väldigt besviken efteråt. Mest på mig själv som aldrig verkar inse att jag alltid ska prioritera fäste före glid. Dagen till ära valde jag helt enkelt för styva skidor i det lite luriga, sladdriga föret.

Summerar känslan rätt väl från i söndags.

Lördagens lopp, 10 km skate med individuell start, gick bättre. Det var helgens bästa lopp och känsla, framförallt tekniskt. Såhär i efterhand är jag besviken över att jag inte höll ihop det bättre än jag gjorde. Tappade fruktansvärt mycket sista 1,5 km. Det luriga är att jag inte riktigt får ihop det med känslan, eller ja, jag var väldigt trött och hade inte lika bra tryck, men tycker inte jag klappade igenom  så som resultatet säger. Efter 2,5 km låg jag på en 23:e plats, slutade dock till sist 36:a. 2.49 min upp till segrande Charlotte Kalla.

Söndagens masstart á 20 km var en riktig rysare innan start. Jag var otroligt nervös. Litar inte riktigt på min kropp och skalle för tillfället, det känns som att de två inte känner varandra på något sätt. Konstigt känsla att inte veta hur kroppen ska reagera, för så kan summera det lite. Det blev en väldigt tuff dag i spåret där kroppen inte ville lika mycket som mig, ja jäklar vad jag fick slita för varje meter. Var verkligen konstant stum men lyckades ta mig framåt ändå på något vis. Åkte 1,5 varv med en mindre klunga med  bla. Ida Dahl men i långbacken på andra varvet fick jag släppa. Vilket jag ioförsig är nöjd med, det var något inför loppet jag hade som mål med – att inte gå med i ett tempo jag inte behärskade för länge. Nu klappade jag inte ihop utan höll rätt stabilt avstånd till den klungan loppet ut. Visserligen helt i ingemansland vilket var sjukt kämpigt. Hur som helst nöjd med min mentala bit igår, jag fokuserade på rätt saker. Slutade till sist 29:a och 14:e svenska.

I brist på bilder från sista tiden så blir det en gammal bild från SM-tävlingarna i Piteå. Herregud vad jag måste bli bättre på att fota!

Jag har börjat finna mig i att denna säsong inte är och kanske inte kommer bli vad jag trott eller hoppats på. Helgen som varit är ju absolut ett steg i rätt riktning och nu kan jag ju faktiskt ta ut mig och åka skidor. Givetvis är jag medveten om att motståndet i helgen varit riktigt bra men jag har väldigt mycket högre ambitioner än det jag levererar just nu. Det är många tankar som snurrar och frustrationen är fortfarande stor. Försöker göra det jag kan, försöker ha kul och försöker ta med mig allt det positiva som finns. I helgen har till exempel jag och pappa lärt oss otroligt mycket på materialfronten med hjälp av klubbens vallare Stefan. Otroligt viktigt till kommande tävlingar! Framöver är planen att bryta mönstret i träningen lite samt att fokusera på styrketräning och rörlighet. Min kropp är inte helt hundra för tillfället, har mycket problem med min höft samt en triceps som börjat trilskas lite. Jag unnar mig dubbelvila och försöker hitta lugn i att det är en månad kvar till nästa större tävling, mycket som hinner göras tills dess!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.