Summering av en helt vanlig tisdag

8.45 Vaknar av alarmet och fasar över att termometern står på -19 istället för utlovade -10. Lyx med sovmorgon, men välbehövligt efter att ha jobbat stängning igår kväll. Hade svårt att komma till ro vilket ledde till en ovanligt sen kväll. Fördelen med mitt liv är ju att jag kan styra det där, nu handlar det inte om att jag är lat och älskar att sova, utan alltid prioriterar 9 timmar sömn så träning och återhämtning blir väl genomförd.

9.00 Frukostförtäring. Viktor står för dagens kaffe och grötkokande. Vi varvar alltid med vem som gör det beroende på vem som är piggast upp ur sängen. Under tiden har jag bäddat sängen, klätt på mig träningskläder och packat en väska med ombyte.

9.25 Tar mitt pick och pack och börjar springa mot Sportsgym City. Eftersom mitt första fartpass sen förkylningen står på schemat fick jag ändra om mina planer på sprintintervaller och köra inomhus istället.

10.00 River igång mitt intervallpass. 3 x 1000 meter löpning på bandet följt av 2 x 800 meter på stakergo. Tempo: 3.25, 3.20 samt 3.19 (där sista minuten var på 2% lutning och succesivt ökande fart till 3.10-tempo sista 40 sek). På stakergon hade jag som mål att aldrig komma över 2min/500 meter vilket jag klarade. 4 minuter vila mellan varje intervall. Riktigt grisigt, framförallt stakintervallerna. Summerar ett bra pass som jag är nöjd med.

11:00 Byter torrt, springer hemåt och plockar upp ett efterlängtat paket från Lyko på hemvägen (tack Mona och Staffan!) med smink och hårgrejer. Dusch, äter en bar och blir upplockad av Viktor som duschat på ÖSK.

11.30 Biffar på Jämtländska matsalen. Dagens diskussion med Viktor är uppställning till helgens Fantasy league. Har gott självförtroende eftersom jag blev total-trea i Planica…

12.00-15.00 Ligger halvt apatisk hemma och samlar krafter efter morgonen. Känner träningsvärken från mitt nya styrkepass öka ännu lite till i triceps. Pratar med Rille i telefon och planerar träning fram till Ulricehamn och surrar. Grissover lite och vet knappt vad jag heter när jag vaknar.

15.15 Mellis. Grekisk yoghurt, blåbär, banan och mandel. Och en Nocco för koffeinets skull. En sådan dag idag.

16.15 Efter att ha bytt om samt diverse packande av ryggsäck, hämtat skidor nere i förrådet som ska slipas och pillat med ett paket som ska skickas rullar jag mot ÖSK.

16.25-17.15 Lugnt återhämtningspass på skateskidorna med podd i öronen.

17.15-18.20 Dusch, banan och bastu (mitt nya favvoinslag i vardagen med bastu på eftermiddagen!) på ÖSK. Rullar vidare mot Ope och lämnar skidor på slip, droppar av ett paket på Ica innan jag kommer hem till middag.

18.30-21.35 Tar hand om disk, vattnar blommor och njuter av min första kväll hemma på 5 dagar (jobbat fyra kvällar i rad och inte kommit hem förrän 22 eller 23). Min höjdpunkt på dagen är Mandelmanns gård, så jag lyxar till det med vetekudde på axlarna, mitt nya thé samt choklad jag fått i födelsedagspresent. Bra slut på en bra dag.

21.45 Klar med detta inlägg, äter nya favvon i matväg, mannagrynsgröt med rivet äpple och kanel till kvällsfika innan jag tar en tidig kväll. Det behöver jag. Taggar ytterligare ett intervallpass imorgon. Godnatt!

En reaktion till “Summering av en helt vanlig tisdag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.