Glädje, frustration och besvikelse

…Ungefär så kan man summera min helg i Ulricehamn. Och ja, godkväll på er också! Insåg att det var någon dag för länge sedan jag skrev här så vi kan ju backa bandet lite:

Spenderade som sagt förra måndagen i skidmetropolen Järpen tillsammans med Johanna Ojala. Hon försökte få ordning på min klassiska teknik som inte fungerat särskilt väl denna säsong. Jag tycker hon lyckades väl med det och jag fick som vanligt väldigt fina nycklar att jobba vidare med, välbehövligt! Resterande del av veckan gick åt till att finslipa formen inför helgen. Jag kände mig lite kluven på den biten, jag visste att kroppen svarat fint några dagar tidigare men samtidigt var jag fruktansvärt trött just passet med Johanna, efter att ha vilat tisdagen körde jag intervaller onsdag förmiddag. Sedan på eftermiddagspasset var jag allt annat än pigg. Visst var det ett tufft pass men brukar inte bli sådär sliten av mitt formpressarpass…  

Hursomhelst reste jag mot Ulricehamn i torsdags i gott mod och otroligt förväntansfull. Innerligt glad att få åka iväg och tävla, och på en bana jag misstänkte skulle passa mig fint. Efter att ungefär allt som kan gå fel med en flygresa, gick fel, så landade jag 2,5 timme senare än tänkt på Arlanda. Tur jag har snälla och tålmodiga klubbkamrater iallafall! Vi bilade därifrån till Ulricehamn och var framme cirka 18 på torsdagskvällen.

Foto: Rolf Zetterberg

Lördagens sprint var jag otroligt pepp inför. Skidtestningen kändes bra, jag hade gott självförtroende och fokus på rätt grejer. Känslan i kvalet var okej men stressad och… kantig på något vis. Lyckades dock göra en av mina bästa prologer hittils med en 10:e plats. Vidare i kvarten så var det dags för min stora akilleshäl, stakstart. Även denna gång så lyckades jag inte utan kom 5:a ut. Upp och stimmade utan att ta mig in vettigt i kön, lyckades till sist sansa mig och tänka ut någon slags ny plan som jag sedan genomförde med fint resultat, tvåa i mitt heat och vidare till min första semifinal i seniorsammanhang. Ett efterlängtat mål jag kan bocka av!

Om jag var arg efter min kvartsfinal över mitt taktiska snille och alla extra krafter jag fick bränna, så var det inget jämfört med efter semin då jag gjorde exakt samma sak. Tyvärr tappade jag en del fart när jag fick parera ett fall men sådant hör ju till. Bara att konstatera att åka sprint är svårt, det är något man måste åka för att lära sig samt att jag får jobba vidare på att ta för mig mer och vara mer kall. Slutade totalt 10:a efter att ha kommit 5:a i min semifinal.

Foto: Rolf Zetterberg

Söndagens distans, 10 km skate blev en otrolig besvikelse. Jag hade verkligen fått mersmak och hoppats att det nu äntligen var dags för att det lossnade för mig. Man ska inte jämföra resultat rakt av, man ska inte jämföra sig med andras prestationer utan bara fokusera på sin egen – det är jag fullt medveten av. Jag borde egentligen vara nöjd för jag gjorde precis det jag kunde igår: jag höll mig till min strategi, jag försökte fokusera på tekniken, jag hade fokus på rätt saker innan och jag var egentligen inte missnöjd när jag gick i mål (inte nöjd heller). Men jag fick verkligen en chock när jag såg resultatet. Det stämde verkligen inte in med känslan. Visst kände jag att det inte var det tryck jag hoppats på, visst kände jag att jag fallerade rätt mycket tekniskt och visst fick jag väldigt ont i ländryggen men en 21:a plats… var svår att ta in faktiskt. Med det sagt vill jag understryka att alla tjejer är otroligt duktiga och jag vet att alla jobbar exakt lika hårt som mig, men jag tycker att det var en underprestation från min sida och jag är väldigt besviken på mig själv.

Jag tar med mig mycket positivt från helgen, det gör jag. Men det känns trist att min självtvivel faktiskt är ännu större än innan. Men som jag tragglar på om i denna blogg, jag jobbar vidare! Säsongen är inte slut än och som jag sagt så har det börjat sjunka in att det varit och kan bli en tung säsong utan de toppar jag önskat och med dalar som är djupare än tidigare. Men nu ska jag fokusera på det positiva: glädjen jag haft inför och under helgen, fokuset på uppvärmning, nedvärmning och skidtest, lärdomar från sprinten, bra skidor och som sagt ett fint sprintresultat. För att inte tala om att jag faktiskt fick sova i sängkläder trots att jag klantat till mig och glömt det, tack Erik Svensson för det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.