Umeå Stadsprint

Goddag!

Föregående vecka bjöd på väldigt lite träning. Försöker som sagt testa att bryta lite på mönstret i träningen för att något ska hända med kroppen. Trots att jag lättade väldigt mycket så vet jag inte riktigt om det blev någon vidare bättre känsla… Jaja, den som lever får se som det så fint heter! Jag bestämde mig för att köra det nya arrangemanget Umeå Stadssprint inne i (inte helt ologiskt) centrala Umeå, vid älven och Väven.

Riktigt kul körning upp till Umeå! Ingen sedan-fantast egentligen men satan i gatan! En Volvo S90 T8, hybrid. Behöver ju inte nämna att jag inte fattade att jag startat bilen (den var så tyst) och satt och klurade i x antal minuter på vad som var fel…..

Jag resonerar så att även om denna säsong inte varit särskilt kul, och tuff på många plan, så vill jag passa på att tävla. Det är detta jag tränat inför i sju månader och då vill jag iallafall försöka! Dessutom kändes det kul att åka till Umeå några dagar. Jag fick installera mig hemma hos Lovisa Modig, det var riktigt trevligt och hon vet verkligen hur man ska vara gästvänlig! Kom upp torsdag kväll, under fredagsförmiddagen passade jag på att springa lite, valla skidorna samt göra ett pit-stop hos Niklas och Pernilla (som dock är uppe hos mamma och pappa under sin praktik). Niklas hjälpte mig med lite större trugor som jag rekat skulle behövas.

Snodde Jonnas bild från Instagram! Semifinalstart. Foto: Torbjörn Jakobsson

Själva tävlingen gick okej. Min prolog var inte vidare bra, kändes lite segt men tycker jag hade fint tryck på de platta partierna, tyckte jag tappade mycket utför i sista nedförsbacken trots att jag inte var så trött men tänkte att jag inbillade mig eller bara gjorde ett dålig krön och kurva. Slutade tia av sexton åkare. I kvartsfinalen var vi bara tre stycken varav de två första i mål direktkvalificerade sig. Jag slutade tvåa efter Jonna i min.

I semifinalen var vi ett fullt heat (dvs. 6 stycken åkare). Jag gjorde mycket bra saker som jag tar med mig: en vettig start, tog för mig och låg i exakt den position jag ville ut på startrakan och upp i första backen. Kroppen kändes vettigare än tidigare under kvällen. Uppe på första krönet låg jag trea men nere efter den korta nedförsbacken istället femma med några meters lucka fram. Otroligt frustrerande när alla bara swishade förbi. Slutade till sist fyra i min semifinal efter att Emilia Lindstedt fått stanna och ta av en skidhållare som fastnat på hennes skida (!). Återigen så ser jag hur svårt det är att valla vettigt själv, all cred till den hjälp jag får under större tävlingar av pappa och resten av klubben! Nu hade jag inte konkurrenskraftigt material men helt okej med en åttondeplats till sist.

Trött tjej after-race
En av de roligaste sakerna med resan: fick träffa min absolut äldsta barndomsvän, Sara! Hon agerade privat hejaklack och dessutom hann jag med att hälsa på i hennes nya lägenhet senare under kvällen! Riktigt trevligt då vi i princip aldrig träffas längre (går ca 1-2 år mellan gångerna!)

Får se vad jag hittar på i träningsväg i veckan för att hitta någon slags fart till skandinaviska cupen i Trondheim i helgen. Ska bli så jäkla kul att få åka iväg (fick ett sent besked igår att jag får åka!). Det väntas en minitour med distanser som jag tror passar mig väl. Åker på onsdag och tävlar fredag-söndag. Älskar verkligen Trondheim som stad så det ska bli riktigt kul att få tävla där även på snö!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.