Lite mat och prat

Goddagens från Trondheim!

Till helgen väntar som sagt en minitour här i vårt grannland, skatesprint imorgon, 5 km klassiskt på lördag och på söndagen avslutas helgen med en jaktstart á 10 km skate. Formläget är högst oklart men jag väljer att fokusera på hur kul det ska bli att få tävla. Jag är här med den nationella truppen från Sverige (6 stycken i landslaget, 10 stycken tjejer i nationell trupp) och det känns ungefär som att jag blivit uttagen till OS. Vågar faktiskt säga att jag är gladast av alla här över att få åka i nationell trupp! Jag har aldrig kört en skan-cup utanför Sverige (och för den delen aldrig tävlat ”utomlands” heller, förutom en premiär i finska Muonio), det känns skitkul. Testat banorna tidigare idag i plusgrader och sol, det satt fint! Riktigt tuffa och fina banor!

Dagens view från mitt och Jonnas rum! Vi bor på Scandic ungefär en mil från Granåsen.

Mat är en ständigt återkommade ämne på denna blogg! Tänkte bryta mönstret lite på mina inlägg och bjussa på ett axplock av vad som slunkit ned på senaste tiden:

Fettisdag för någon vecka sen, jag kunde inte hålla mig och körde på måndagen istället! Tycker om att experimentera och gå på känsla med vetedegar och börjar bli allt bättre på att få till en riktigt fin deg!
Gav i uppdrag till mig själv att omvandla Viktors soppskepsis! Googlade runt lite och gjorde tillslut denna sötpotatissoppa (som dock inte ser så inbjudande ut hehe). Jag kan omöjligt hålla mig till ett recept hur mycket jag än vill… Men här blev det bra. Sötpotatissoppa med kokosmjölk, lime och chili. Körde en feta/färskostcreme till, rostade solroskärnor samt en persiljeolja. Till och med Viktor tyckte om det!
Till alla hjärtans dag gjorde jag och Viktor en variant på langos! ”Brödet” var gjort av riven halloumi, majonäs och ägg. Sjukt gott!
I tisdags bjöd Sofia Henriksson på det här pang-fikat! Lika gott som det ser ut! Morotskakerulltårtan!!!!
Fått låna denna bok av ovan nämnda tjej. Sjukt lärorikt och sjukt inspirerad efteråt.
Här en välförtjänt paus i tisdags efter att ha varit jäkligt duktig. Hann göra hur mycket som helst i matväg under min vilodag i måndags. Tonfiskröra för uppladdnings/återhämtingsmål (insåg att jag är dålig på proteinfronten på de målen, 20 g protein som jag bör få i mig är sjukt mycket!). Fick till mina bästa rawfood-bollar någonsin (ungefär samma ingredienser som alltid bara att jag som sagt alltid höftar hejvilt). Bakade ett storbak med paltfrallor. Och gjorde slut på alla rester inför denna tävlingshelg hemma i form av pannkakor med broccoli/chevrefyllning. Då får man vara nöjd.

Alltid tacksamt när man är inspirerad på matlagningsfronten. Det är inte alltid det är kul utan mest nödvändigt. Det finns mycket i näringsväg att utveckla (och avveckla) efter att ha läst ”Maten bakom resultaten”. Måste framförallt bli bättre på att planera och foodpreppa lite mer. Det går att tjäna tid och minska på arbetet i många fall. Tid som är viktig för en elitidrottare. Överlag tycker jag att jag är väldigt duktig på äta näringsrik mat från grunden. Halvfabrikat existerar verkligen inte hos oss, mest ur ekonomisk synvinkel faktiskt. Numera köper vi inte ens tacokrydda längre. Jag och Viktor är duktiga på att blanda vegetariskt och animaliskt även om fläsk och nötkött nästan aldrig finnes i vår kyl och frys. Borde bli bättre på äta ännu mer efter säsong och få in ännu mer sallad och frön i maten. Man blir lätt bekväm när man har salladsbordet på Jämtländska matsalen.

En reaktion till “Lite mat och prat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.