Trondheim

Godmorgon!

En välbehövlig vilodag väntar för mig idag. Tre tuffa race på tre dagar har resulterat i väldigt risiga luftrör (länge sedan sist de var såhär dåliga, trist!) och dessutom är det -24 grader i Östersund idag, Otroligt vackert ute men jag är rätt nöjd med att hålla mig inomhus.

Jag har som sagt tränat minimalt inför tävlingarna i helgen. Det kändes lite som att kroppen blev lite piggare i början på förra veckan men när vi testade skidor i torsdags på Granåsen var det faktiskt med väldigt dåligt känsla. Jag tycker ändå att sprinten kändes bättre än väntat. Hade jag hållit ihop det efter andra krönet så hade det kunnat bli en bättre dag än min 52:a plats…

5 km klassiskt på lördagen var jag jäkligt taggad för, en distans som var en favorit under juniortiden. Jag tycker jag gjorde många saker bra, precis som jag fokuserat på. Åkte stort, försökte att inte öppna för hårt och sätta stakning och jobba över krönen. Med facit i hand tappade jag väldigt mycket sista 1,5 km, vilket jag är väldigt besviken med. Jag hade superfina skidor hela helgen men just denna dag undrar jag ifall jag inte valde fel skidpar. Kollar jag splittider har jag tappat 12 sekunder sista 400 meterna mot de som åkte snabbast där. Det är helt galet med tanke på att den sträckan endast var en lång nedförsbacke samt upploppet, vilket gör mig rätt fundersam, för jag hade bra tryck på upploppet. Slutade 56:a.

Igår väntade 10 km skate med jaktstart. Otroligt tuffa banor i Trondheim och med 2 dm nysnö som fallit och fortfarande föll var det kanske inte drömförhållanden för just mig. Men det spelar ju ingen roll. Kroppen kändes tyvärr segast för helgen under uppvärmning men det gör ju ingen lyckligare att fokusera på det där och då. Hade ett kul utgångsläge med en stor klunga. Men oj vad jag fick slita från start till mål, tog många placeringar första 2 km men tappade lika många om inte mer under varvning och första delen av andra varvet på femman vi körde. Återigen blev jag otroligt spänd i ländryggen vilket gör att jag blir helt kraftlös. Kan knappt gå ned i fartställning. På något vis gjorde jag en väldigt bra sista backe och tog säkert igen 5-7 placeringar. Men det var en klen tröst på ett riktigt dåligt lopp från min sida.

Även om resultaten inte är så roliga så har jag haft en jätterolig helg. Den nationella truppen med Jonatan Thoresson i spetsen har styrt upp allting superbra och vallarna har verkligen gjort ett bra jobb med tanke på det stora gäng vi var. Men det är med lite blandade känslor jag vaknade upp idag, inte varit så besviken i helgen utan det kommer lite i efterhand. Det är ju så kul att tävla men med den känsla jag har just nu så vet jag inte om det tar mer än det ger ibland. Senare idag har jag en tid för provtagning vilket känns skönt, då kan jag iallafall känna att jag kollat upp allting även om det förmodligen inte kommer visa något. Ingen aning hur jag ska träna framöver inför de sista tävlingshelgerna, men något hittar jag väl på!

3 reaktioner till “Trondheim

  1. Kolla järndepåerna. Mina kärnvärden var ok vid snabbtester men när vi senare gick vidare var depåerna tomma. Järnvärdet kan ju vara bra ändå om du ätit järnrik kost just då. Hoppas det löser sig!

    Gilla

  2. Jättebra ide av Sofia att kolla värdena Jenny. D-vitamin brist är rätt vanligt också.
    Du är en kämpe Jenny . Kom ihåg att de allra flesta elitåkarna är runt 30 när dom är som bäst! Håll ut. det är så kul att följa din framfart i livet.
    Kram / Ninna

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.