Den här veckan

…Har det inte blivit särskilt mycket träning. Jag försökte ge mig på att träna ett längre distanspass på två timmar i tisdags. Förutom kass känsla, resulterade det i att jag vaknade upp dagen efter med känslan av att jag dammat av en 20-timmarsvecka. Tufft med vetskapen att både sambo och de flesta andra skidåkare i veckan har haft en tuffare mängdperiod inför SM och de tävlingar som kvarstår (=träna ner sig lite och få stabil, bra form senare), men att inte själv ha kropp för det. Jag har verkligen tagit dag för dag. Nu har det även varit svinkallt så det passade ju bra att köra kring en timme inne på Sportsgym. Men, jag har försökt roa mig med annat!

Gett mig hän på att sätta surdegsbakning igen. Bättre resultat än sist men fortfarande mycket att lära!
Fick till ett fint gympass i tisdags!
Dissade gröten till frukost imorse och gjorde amerikanska pannkakor och smoothie istället! Ingen brådska ut i spåret så bara passa på!
Kroppen blandar och ger dag till dag. Luftrören kändes hyfsat återhämtade i torsdags så jag dammade av skierg-intervaller. 30-30 i 20 minuter. Hade mina klart bästa snittfarter på detta pass. Snittade 1.42-1.44 min/500 meter med motstånd 8 och hade som mål att aldrig komma över 1.47min/500 meter. Kändes väldigt bra till min förvåning!

Igår (alltså dagen efter intervallerna) så åkte jag skidor utomhus med återigen, en riktigt tung kropp. Som jag märkt hela säsongen så är återhämtningen inte bra. Idag hade jag istället ett mycket bättre pass och jag var så himla glad efteråt. Behövde verkligen det svaret av kroppen. Jag ska fortsätta ta det väldigt lugnt framöver och försöka lyssna in kroppen så mycket jag bara kan, men det är otroligt mycket lättare sagt än gjort. Annars då? Har mycket hemlängtan och ser fram emot påskfirande hemma. Jobbar hela helgen. Ska köra en prestigefylld tävling mot Viktor imorgon. Ser fram emot tävlingar i Övik nästa helg. Vi höres!

2 reaktioner till “Den här veckan

  1. Fasen vad du kämpar! Häftigt att få en inblick i ett ”skidåkarliv” och hur mycket ni jobbar och sliter..

    Hoppas att kroppen känns bättre snart och att resultaten du vill ha också kommer snart! Jag tycker iallafall att du verkar superduktig!

    Stor kram till dig

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.