Plötsligt händer det

Godmorgon!

Hemkommen efter en tävlingshelg i Örnsköldsvik igår vid 18.30, märkte när jag klev ur bilen att jag var riktigt, riktigt trött. Brukar alltid ha en oskriven regel att packa upp direkt jag kommer hem men icke igår. Satte mig i soffan och var halvt apatisk. Vet inte riktigt varför, nog för att tre tävlingar tar ut sin rätt men kanske är det bara mycket att smälta. För helgen gick långt över vad jag väntat mig.

Just nu. Surdegsbrödsupdate: äntligen fick jag till det! Så jäkla nöjd.

Alla mina trogna läsare vet att jag slitit ändå sedan säsongsstart. Det är trist att ett så fint självförtroende jag haft hela sommaren och hösten kunde raseras på en tävlingshelg i november. Men jag har verkligen försökt ladda om VARJE helg, fokusera på vad jag kan ändra, bryta mönster, göra annat, bryta ihop och komma igen helt enkelt. Senaste två veckorna har jag som sagt gjort ytterst lite i träningsväg. Men ändå inte känt att det hänt så mycket, eller jo, senaste veckan så har jag börjat komma upp i puls igen på mina distanspass men fartpassen har inte varit något vidare. Men åkte till Örnsköldsvik med ett lugn över att jag får fokusera på det jag kan styra och försöka njuta av tävlandet (som verkligen rullar på sista versen!). Förstå då min chock när jag gör min tveklöst bästa lopp någonsin resultatmässigt (även på otroligt många andra sätt) första loppet på fredagen.

Jag vet inte hur mycket jag ska utveckla det. Slutade alltså 6:a på 3 km skate (7 sek upp till pallen, 0,2 sek till 5:e plats). 9:a på 5 km klassiskt samt 8:a totalt i minitouren, med 10:e åktid på 10 km skate. Haft svårt med den klassiska tekniken i år så det loppet var otroligt skönt att få till. Och igår på jaktstarten lyckades jag kriga i min klunga ända in till stadion trots att jag fått släppa inför långbacken ute vid 7,5 km. Jag har varit så harmonisk i helgen, haft sådant fint fokus, teknik har stämt väl och jag har verkligen haft kul ute i spåret. Samtidigt kan jag konstatera att det är så enkelt när kroppen svarar. Tekniken kommer på köpet, skallen får så mycket gratis. Men wow, vilken känsla det varit i kroppen i helgen jämfört med tidigare av säsongen. Som natt och dag!

Alltså denna bild får mig att skratta gång på gång! Summerar en mellokväll i GSA:s stuga rätt väl. Och wow vilka klubbisar jag har, sådana krigare. Haft så kul i helgen med dem!

Nu ska jag säga något som låter allt annat än ödmjukt. Men jag är inte förvånad över själva resultaten över i helgen. Jag VET att jag har en kapacitet till just den nivån, jag tycker själv att det är därikring jag BORDE ha presterat hela säsongen. Det är den nivån jag tycker jag haft hela sommaren och hösten så egentligen är det inga konstigheter. Men självklart, jag är förvånad över att jag fick till de resultaten just denna helg, eller ja, att jag fick till dem denna säsong överhuvudtaget. Lättnad och tacksamhet är nog de ord jag skulle vilja summera helgen med. Jag har njutit hela helgen och fortsätter med det. Hela helgen har jag varit lite inställd på att det skulle kunna svänga totalt dag till dag, för det är så kroppen varit hela säsongen. Så det jag tar med mig mest är att jag gjort tre stabila resultat. Bara hoppas jag lyckas bibehålla denna fina känsla inför SM nästa vecka. Det är det jag haft som mål hela året (men även hunnit ge upp lite).

3 reaktioner till “Plötsligt händer det

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.