SM-veckan bjuder på med och motgångar

Hej!

Sitter rätt mör i sängen och har precis kikat igenom mina lopp i efterhand på SVT Play. Väldigt nyttigt på många sätt, jag som är rätt självkritisk ser väldigt mycket jag kan göra bättre (typ SLUTA STRESSA!) men ibland förvånas jag faktiskt över mig själv också! För att backa bandet lite:

  • Packade ihop för en 4 veckors turné och styrde mot Skellefteå måndag efter lunch. Otroligt taggad och glad. Haft en fin känsla i kroppen hela veckan och stärkt självförtroende efter förrförra helgen i Örnsköldsvik.
  • Bor installerad på Skellefteå camping, mitt på stadion. Helt perfekt. SM-tävlingarna är alltid något speciellt, hela klubben samlad, god stämning och i år riktigt fint väder.
  • Gårdagen blev en enorm besvikelse. Tyckte på skidtestningen både i tisdags samt innan loppet att kroppen inte kändes speciellt fräsch. Men fokuserade på loppet men väl igång kändes ingenting särskilt bra. Haft problem med skateåkning och min ländrygg till och från i år, i Piteå, Ulricehamn samt igår. Jag är rätt säker på att det härstammar från att jag drar på mig syra, fallerar med teknik och tappar min bål. Sen krampar hela ländryggen ihop, igår blev det även rumpa och mot slutet (innan jag bröt) öven ned mot framsida lår. Sån surrealistisk känsla att åka omkring och verkligen inte kunna ta i, framförallt med känslan från min skateåkning i Övik färskt i minnet. Ville verkligen genomföra loppet men insåg att det inte skulle gå. Otroligt ledsen efteråt. Måste verkligen få ordning på detta inför nästa säsong.

 

Kvartfinal
Foto: Petter Engdahl

Idag var det klassiskt sprint, något jag är lite sämre på jämfört med skatesprint. Det har varit lurigt före hela dagen idag och vallarna har kämpat med mina skidor hela dagen. All cred till dom! Jag har känt mig rätt obalanserad efter gårdagen om jag ska vara ärlig, började verkligen tvivla på formen trots att jag VET att så mycket inte kan hända på några dagar om man inte nu är sjuk eller så. I prologen kändes det fruktansvärt dåligt, såhär med facit i hand hade jag nog för mycket fäste men känslan var ändå långt ifrån bra. Faktiskt förvånad över att ens gå vidare. Men vidare gick jag och med lite flyt i semin så lyckades jag faktiskt ta mig till semi!

Inför semin ville jag göra bra taktiska spårval, sätta stakningen och inte ha så mycket respekt (vilket jag alltid haft, man blir nästan lite starstruck när man står bredvid alla duktiga sprinttjejer på startlinjen). Tycker jag lyckades väl med det, fick staven fasttrampad i 180-graderssvängen och där försvann min lilla chans som faktiskt fanns, för jag har inte den kapaciteten att åka ikapp och förbi de tjejerna (som Charlotte gjorde i vår kvartfinal till exempel!). Hursomhelst är jag nöjd, en 10:e plats och ett U23-brons i en klassisk sprint där i princip alla faktiskt är med, hade jag bara vågats hoppas på i höstas. Men har inte haft de tankarna under resten av säsongen direkt när det gått som det gått. Bara njuta och klappa sig själv på axeln!

Ryggen och sätet är rätt anstränga efter dagen känner jag nu när jag varvat ned lite. Kör stafett imorgon och hoppas verkligen jag kan köra resten av SM men är ödmjuk inför kroppens signaler. Ska jag köra vill jag göra mig själv rättvisa också. Ser fram emot morgondagen iallafall!

En reaktion till “SM-veckan bjuder på med och motgångar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.