SM-summering 2018

SM i Skellefteå har verkligen varit skidpropagandans vecka – bra arrangerat, fina tuffa banor och sol för det mesta! Det var dock så otroligt skönt att få komma ”hem” till mamma och pappa i Luleå igår eftermiddag, jag kände mig väldigt slut både mentalt och fysiskt. Första och förhoppningsvis sista SM:et som jag faktiskt bara fullföljer 3 av 5 lopp.

Sopslut igår i gamla flickrummet. Myskläder på och inte göra mycket alls står på schemat kommande dagar.

Även om jag fick med mig betydligt bättre resultat än väntat på sprinten så är jag väldigt besviken med hela SM:et i stort. Säsongen har ju verkligen varit ett bottennapp men det var så kul att känna igen kroppen i Örnsköldsvik och framförallt veckan efteråt. Trodde och hoppades verkligen det skulle hålla i sig till SM men kan faktiskt inte påstå att kroppen känts bra under någon av dagarna. Och framförallt är det ryggen som krampar ihop vilket ledde till DNF både på onsdagen och igår (igår även en TOTALT död kropp). Jag hatar verkligen att bryta lopp men det finns som inget ute på banan för mig att göra när smärtan/tröttheten i ryggen börjar komma. Tar med mig sprinten och min taktik där samt mitt krigande på 10 km fritt med individuell start i lördag. Räckte till slut till en 20:e plats vilket är helt klart godkänt med tanke på känslan.

Lätt förståeligt känner jag mig rätt mätt på tävlandet just nu. Är fortfarande otroligt pepp på militär-VM nästa vecka i Hochfiltzen men i övrigt är jag rätt inne på att skippa Bruksvallarna just nu, vi får se helt enkelt. Måste givetvis försöka få ordning på ländryggen också. Men ja, nu ska jag inte gnälla mer eller börja säsongsutvärdera. Vill verkligen ”reboota” och påbörja en ny säsong där jag förhoppningsvis gör ännu fler saker rätt så nästa tävlingssäsong inte blir som denna för det är nog en av mina största besvikelser hittills i ”karriären”.

Ser fram emot påskfirande med familjen något oerhört och framförallt en vår där jag för första gången på 3 år faktiskt kommer kunna njuta av ”ledighet” då jag inte har någon längre utbildning detta år! Ska bli så härligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.