Militär VM 2018

Hej på er! Har dessvärre varit dålig på att få upp något inlägg i veckan från Österrike där jag alltså spenderat senaste veckan. Det här är en vecka jag länge sett fram emot, jag har alltid hört så mycket gott om militära VM (eller CISM som det heter) och det levde verkligen upp till mina förväntningar! Vi fick ett väldigt gott bemötande av arrangören måndag kväll – eller ja, överlag har hela arrangemangen andats uppstyrt och välarrangerat.

En upplevelse i sig, åka C130 (Herkules) från Arlanda till München!
Lite bullrigt men gott om benutrymme och snabb tillgång till bagaget efteråt ;)
Spektakulär invigning
Dressade i vår M-87 inför invigningen. En kille som får dras med mig i det mesta vi tar oss an!
Så han får stå ut med att jag bossar ;)

Längdtävlingen avgjordes under fredagsmorgonen och jag startade som andra dam i ett startfält på ca 30 åkare med b la Steffi Böhler och Yulia Belorukova. Jag var osäker på min form då träningen sista månaden inte varit bra, inte kroppen i övrigt heller som jag skrivit om tidigare. Körde fartdrag under tisdagen med en rätt vettig känsla och under fredagen tycker jag att kroppen svarade bra – och framförallt så krampade inte ryggen ihop! Det var det bästa för jag hade verkligen varit väldigt orolig och nervös inför detta. Gjorde ett fint första varv men (tyvärr lite som alltid) så höll jag inte riktigt hela andra varvet. Slutade 13:e och som tredje svenska. Är överlag helt ok nöjd med loppet, ett av de bättre jag ändå gjort i år. Dagens roligaste var att Frida åkte som en gud och slutade 4:a medan Viktor och Simon Hallström slutade 6:a respektive 7:a i herrklassen där D. Cologna vann. I övrigt en sann drömdag med sol, saltade stenhårda spår och många plusgrader. För att inte tala om grymma skidor och våra fantastiska ledare som hejade i start, ute i spåren och i mål!

Starten Foto:BMLV/GREBIEN
Frida imponerade!
HOCHFILZEN/FIEBERBRUNN, am 04april18: Die 54th WORLD MILITARY SKIING CHAMPIONSHIP finden vom 4-7. April in HOCHFILZEN/FIEBERBRUNN und in WARMING in den Disziplinen Paraski, Riesentorlauf, Biathlon, Langlauf und in der Patrouille statt. Bild zeigt:
Cross Country Foto:BMLV/TOMASCHITZ

Bästa längdskidåkare (i detta fall Frida och Viktor) belönades med att vara patrullchef i patrulltävlingarna dagen efter (alltså lördag). Då vädret varit snuskigt fint varenda dag förutom torsdagen så var det inte fy skam att agera dricka/stavlangare på sidan om. Patrulltävlingen är verkligen ”one of a kind” med fyra personer/lag där det ingår tre skytten på 15 respektive 20 km för damer och herrar. Skyttet sker var 3.3:e eller 5:e km och alla åker tillsammans i eventuella straffrundor. Laget får inte vara mer än 15 sekunder ifrån varandra. Otroligt kul att kolla på och garanterat ännu roligare att köra!

Mäktiga vyer!

Igårkväll avslutades veckan med en prisutdelning och bankett. Det blev en lyckad kväll och nästan veckans bästa prestation från min sida då vi stod upp 1,5 timme i vår M87:a, i gassande eftermiddagssol á 20 grader. Kul att få kliva upp på prispallen med Frida och Lisa då vi tillsammans tog lagbrons (detsamma gällde de svenska killarna!). Otroligt tacksam för denna vecka. Vi har varit ett väldigt kul gäng som verkligen haft fin laganda. Sen har vi otroligt fina ledare/vallare/fysio som styr upp bra förutsättningar för oss! Jag är så glad att jag tog chansen att gå med i detta lag för två (eller är det tre?!) vårar sedan. Då jag aldrig tillhört något av de svenska landslagen kan det vara väldigt tufft att bedriva en elitsatsning, framförallt om man inte har en klubb som kan erbjuda träningsläger (vilket det inte är många som kan!). Jag får dessutom uppleva häftiga saker som jag aldrig hade gjort annars även om hela ”militära” grejen kändes lite skrämmande först.

Längd + skidskyttetjejerna! Elvira Öberg, Frida Hallquist, Anna-Clara Forss, Lisa K Svensson, Evelina Bångman samt jag. Julia Jansson står bakom kameran!

 

 

Haha, som jag skrattat åt denna bild! Prisutdelning för vårt lagbrons.

Tack alla inblandade för en fantastisk vecka! Nu har jag två (tre om jag har tur) dagar hemma i Östersund innan jag åker iväg på min fjärde vecka på resande fot. Bruksvallarna och SM-teamsprint är det som avslutar säsongen för min del.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.