En helt normal vardag

Goddag!

Något som är extremt viktigt för mig och som jag länge värnat om, är att bryta min elitidrottarvardag under ”semestern” vecka 15-17. Jag har gjort så ända sedan tiden på skidgym och fortsätter med det. Senaste tre åren så har de, som jag nämnt i typ tre senaste inläggen, spenderats på diverse militärutbildningar i Ånn. Alltid varit stressad över att varit sjuk i 2-3 veckor (vilket jag varit sista 3 åren) och inte kommit igång vecka 17 som är vårat nyår för nya träningssäsongen. Visst har det varit skönt att verkligen fokusera på annat som jag gjort då men nu, nu jäklar har jag fått riktig semester. Och det känns så bra.

 

Skulle göra god middag till mig och Viktor och fira fredag på en torsdag (jobbade fredag kväll). Råkade springa på Petra på hennes jobb när jag handlade ost och det blev en spontanmiddag istället alla fyra! Jäklar så trevligt. Surdegstoast med pesto och mozzarella till förrätt, öppen lasagne med ricotta, brynt smör och mandel till varmrätt och ost och kex till dessert!
I fredags drog jag och Viktor till Åre och åt hotellfrukost, åkte ett förmiddagspass i Björnen och avslutade med spa.

Lördagen bjöd på festligheter med hela skid/skidskytte-Östersund! Jag bildade team med denna donna och vi tog hem pris för bästa utklädnad/inställning!
En bättre dagen-efter-middag i söndags! Bibimbap-recept ur ”Maten bakom resultaten”
…Och Ticket to ride innan dess hos turturduvorna Holmbom/Åkerblom!

Det jag vill säga är att det är så befriande att bara ta dag för dag. Har passat på att ta på mig en del extra pass på jobbet. Faktiskt orkat göra det där lilla extra här hemma, eller bara tagit något spontant glasshäng i Badshusparken för att vädret tillåtit. Jag har haft krafter till det och har inte behövt ligga och samla krafter till nästa pass. Dessutom är jag nöjd när jag får storstäda lägenheten vilket jag verkligen hunnit göra nu. Har ärvt någon sjuk gen av min mamma och älskar att slänga saker, hitta gömda dammråttor långt in i vråer och rensa undan grejer. Och när jag väl börjar blir jag rätt manisk och har svårt att sluta trots att jag är helt slut… Kan checka av köket och vår walk-in-closet. Bara tv-rummet och badrummet kvar! För att summera tror jag att min avprickade to-do-list under dessa två veckor kommer vara sjukt lång.

I träningsväg försöker jag göra som suget faller sig in. Idag är jag faktiskt sugen på att testa något av Sportsgyms pass. Lite pinsamt att säga att jag aldrig testat gå på pass, vet knappt hur man kör! Sprang iallafall min första timme med Viktor igår, är alltid noga med att skynda långsamt där, men trots det så känns det idag… Till skillnad från tidigare år så är jag frisk, jag är hemma och ledig från utbildning hela dagarna så årets första träningsvecka vill jag faktiskt träna på. Kommer inte ha planerade pass men vill komma igång så att när jag väl drar igång 1 maj är redo för exempelvis löpintervaller. Inte nämnt på bloggen att jag i år kommit in på skiduniversitetet här i Östersund till hösten. Men det har jag och är så glad över detta faktum! Eftersom jag redan bor här i Östersund känns det fel att vänta till september med att surra träning och upplägg med Mattis Persson, så på fredag blir det analys för hela slanten. Jag har redan rätt bra koll på vad jag gjort bra och mindre bra, ska försöka återkomma med ett inlägg om det senare!

En reaktion till “En helt normal vardag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.