Mängdvecka, finväder, bränd hud och lite pers

God kväll!

Årets första mängdvecka är under genomförande. Det känns kan jag säga, en viloeftermiddag satt fint idag och jag hoppas den ger resultat inför morgondagens intervaller uppför Frösötornet, för igår och idag har kroppen varit trött. Veckans första dagar har däremot gått fint:  b la. löpintervaller i måndags á 6 x 5 minuter uppför Torråsen med en gäng starka tjejer samt ett långpass i tisdags med 3 timmar skejt med Bettan Högberg och Ingela Andersson vilket resulterade i detta:

Tror aldrig jag bränt mig såhär i Sverige?!

Följde upp tisdagen med att följa Team Skididrott även på kvällen då de hade friidrottsträning med VSP:s friidrottstränare. Det var ett riktigt kul, omväxlande pass med mycket fokus på rörlighet i höfter och ljumskar då vi utgick de flesta övningar från häckar. Som sagt, kul pass men väldigt tufft. Framförallt för en stackars skidåkare som inte är van vid de rörelserna. Tar med mig några övningar som jag skall försöka få in i mina löppass, tror de är väldigt nyttiga för oss stela längdskidåkare, framförallt för mig som har problem med höften.

Flikar in att jag gymmade en timme innan detta pass. Rev av ett rätt tufft gympass med mycket ben (lite dumt nog). Växlade vikter med Viktor (vi körde vartannat set) på marklyft (som jag förövrigt inte brukar köra så regelbundet nuförtiden). Jag körde 4×8 reps på 60 kg och han samma fast med 90 kg. Mitt sista set höll jag på glömma att ta bort hans vikter och började skratta åt detta innan jag sen frågade lite på skämt i förbifarten om han trodde jag skulle orka 90, varpå Viktor svarar blankt nej. Triggad av detta testar jag och mest förvånad är nog jag  själv när jag helt plötsligt står med vikten uppe. Pers med 8 kg, och då har jag som sagt inte kört marklyft överhuvudtaget i princip. Jag tog 82 kg med remmar, när jag gymmade 4-5 gånger i veckan och satsade på detdär med mycket fria vikter, i 8an-9an (alltså typ 2010-2011). Sjukt nöjd efteråt även om marklyft inte säger så mycket om hur duktig skidåkare man är – men jag har uppenbarligen blivit starkare! Avslutade sedan dagen med Bastard Burgers-burgare i badhusparken i sommarvärmen med Viktor, Bettan och Danne, en bra dag helt enkelt.

Igår förmiddag löpte jag två timmar med fokus på höjdmeter på Frösön. Förstod själv att tisdagen skulle kännas och det har den gjort, både igår och idag. Lite trist att imorse inse att Östersundsvardagen är tillbaka igen – cykel i +5 grader och blåst. Men, timmarna ska in som det så fint heter. Idag har det varit skönt med eftermiddagsvila som sagt, jag fick feeling i köket och tog tillvara på det och foodpreppade lite linslasagne, gjorde sallad för några dagar framåt, bakade bananbröd, gjorde mandelsmör (som dock åkte i soptunnan pga brända mandlar…), fick till en chiapudding och fryste in lite överbliven linsgryta. Som sagt, i år vill jag ha en bättre återhämtning och jag har insett att mellanmålen är en faktor som måste bli bättre och mer näringsrik. Sen vill jag inte stå och börja laga mat vid 18 efter andra passet för dagen. Bättre att värma något snabbt istället. I helgen ser jag fram emot att min mamma och pappa kommer på besök, första gången min käre mor besöker Östersund så det blir kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.