Lite om löpning, Hoka och sånt!

Goddag!

Veckan har dundrat på i rasande fart måste jag säga! Både måndag och tisdag bestod av dubbla pass: Vallsundsintervaller och 2 timmar löpning på eftermiddagen medan tisdagen bjöd på 2 timmar stakning på rullskidbanan (första passet där i år!) samt gym och 1,5 timme löpning. Ett av målen för detta träningsår är som jag nämnt, att springa betydligt mer. Jag tycker jag sprungit mycket tidigare men inser nu att det har jag inte. Inte om man jämför med nu iallafall! Hursomhelst har jag varit orolig hur det ska gå dels för min höft som trilskas ibland samt överlag om jag ska bli väldigt sliten av det. Måste erkänna att det varit beydligt mer smärtfritt än väntat och nu har jag verkligen kommit in i det. Ska kanske inte ropa hej ännu då det gått sisådär 5 veckor av nya träningsåret men håller det här i sig tror jag jag kommer ha det till stor nytta! Det blir en väldigt jämn belastning och jag tror verkligen man tjänar på det spänstmässigt också.

Avslutade vårt crosspass igår med 1,5 timme löpning efter 1,5 timme klassiskt! Julia Angelsiöö längst fram (eller ja, Cooper egentligen men!), Sofia Henriksson, Lisa K Svensson och Frida Hallquist! Jag tog kön!
Efterlängtad leverans i måndags av nya löparskor! (Ja, jag måste tvätta mitt vätskebälte som läcker och ja, jag har en dammig spegel)

Apropå löpning och hålla sig skadefri så har säkert många hört talas om Hoka One One. Vill först och främst säga att nej, jag är inte sponsrad (även om jag önskar jag vore det, haha). Jag köpte mitt första par för fyra somrar sedan om jag inte minns helt galet. Viktor hade hört gott om ett relativt nytt märke på marknaden som var väldigt stötdämpande men som inte tummade på drop, vikt och löpkänsla. Nu fick jag hem ett par Speedgoats i veckan och det blir mitt tredje par (Testat Clifton samt Stinson tidigare). Fyndade dessa från Sportshoes.com för 700 (varav 100 kr var frakt), gissar att det är för att de är en utgående modell då det numera finns en Speedgoat 2, men jädrar vilka skor! Är så nöjd – bra grepp på stig men samtidigt väldigt sköna på asfalt, vilket var det jag var ute efter då det ofta blir lite transportsträckor på just asfalt. Rekommenderas varmt! Mina äldre par trotjänare ska jag använda på jobbet!

Och apropå löpning del två så kommer jag dra min löptävlingspremiär nästa vecka är tanken! Motbackelöp (det jag är absolut sämst på hehe!) i form av Hällrace i Kaxås på tisdag och 10 km asfalt på torsdagen. Jag har inte kört något som helst fartpass för att främja löpformen men jag tar det som det kommer, blir kul med tävlingsinslag och se hur löpformen står sig! Gällande Vårruset så är jag osäker om jag är i Östersund då, annars hade det varit kul att försöka försvara segern och tiden från ifjol!

Ser inte så fotovänligt ut men var sjukt gott. Bästa kvällsfikat för tillfället: grekisk yoghurt med rabarberkompott, chiapuddding blåbär, granola, mullbär och kokosflakes. Förövrigt första gången jag fått till en helt perfekt chiapudding (googla på pom och floras så får ni godaste chiapuddingen!)

För tillfället är jag lite halvapatisk i soffan efter ett fartpass på banan imorse: 3×17 minuter tröskel med gött gäng! Riktigt fint pass, men det känns i efterhand. Kanske att värmen har en del i det hela också… Nu taggar jag jobhelg (det var ett tag sen!).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.