Hällrace

Godkväll!

Jag har parkerat i soffan för resten av denna kväll. Vet inte riktigt hur jag lyckas men sista dagarna har varit intensiva och nu är jag trött. Tror värmen, tuff träning denna vecka och mycket småfix som ska fixas tar ut sin rätt! Sen känns det som att jag inte gör annat än diskar nu när jag är gräsänka, Viktor – jag saknar dig! Men jag njuter samtidigt av tillvaron, känner mig trygg med den träning jag genomför och allting känns väldigt kul för tillfället. Då är det bara rida med den vågen!

Så glad över att dessa två bestämde sig för att flytta till Östersund! I måndags körde vi lite slackline i kvällsvärmen, och för en gångs skull var jag rätt bra! Brukar kunna bli helt vansinnig på just detta annars…

Och igår kväll var det som sagt dags för min första löptävling för säsongen! För min del var det även premiär för ”motbackelöp” som tävlingsform även om jag såklart sprungit det one and only ”Backtestet” uppför Storkanis alldeles för många gånger! Att jag tydligen springer rätt fort på asfalt med plant underlag är jag bekant med numera – men backar har aldrig varit min melodi, varken med löparskor eller skidor under fötterna. Så jag hade mest som mål att få till ett riktigt tufft pass och inte spränga mig för tidigt under de 3 km och ca 300 höjdmeterna uppför Hällberget i Jämtländska idyllen, Kaxås. Är väldigt nöjd med uppvärmning och själva genomförandet och disponeringen. Tycker benen kändes oväntat lätta så det var riktigt kul! Var fruktansvärt trött och stum sista 200 meterna men det ska man ju vara, visste faktiskt inte vad jag gick i mål som så en andraplats efter starka Hedda Bångman var jag fruktansvärt nöjd över! Väl uppe väntade b.l.a pizzabuffé, ruskigt fin utsikt och gött häng! Sen att det var cirka världens finaste kväll gjorde inte saken värre, som jag njöt på avjoggen påväg ned från berget. Kom hem sent och trött. Men nöjd med 17.46 minuters intervalltid med en snittpuls på 92% och en maxpuls på 183 (5 slag från max).

Cirka 200 meter kvar (dock med några höjdmeter att plocka). Fick se mig nedspurtad av Ola Ravald som syns längre bak!
Inte bara pizza som slank ned uppe på toppen!
Typiskt att Kardins skalle skulle synas…

Om jag ska försöka mörka ned mig lite så har jag mängdvecka och tre fartpass på fyra dagar inplanerat (måndag, hällrace igår samt 10 km imorgon). Jag har inte kört något fartpass för att trigga löpformen, har kört ett tröskelpass löpning, det är det enda. Mina egna förhoppningar inför ”Spring en mil vinn en bil” är kanske inte jättehöga men jag vill verkligen få till en bra tid kring 37-38 minuter – hade varit så nöjd med det då jag aldrig kommit under 40 minuter på milen tidigare (sprang Ferruformmilen i Luleå 2015). Hursomhelst ska det bli kul att kuta asfalt imorgon och förhoppningsvis nosa på maxpuls igen! Benen kändes som sagt överraskande bra igår så vem vet, de kanske överraskar igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.