Det årliga Bodenlägret

Hej!

Sedan måndag morgon har jag befunnit mig i Boden med det militära landslaget. Vi är som vanligt inkvarterade på I19:s logement och äter vår måltider på resturangen där inne. Perfekt ur lägerperspektiv – det är verkligen träna-äta-sova på repeat.

Måndagen inleddes med ett distanspass i skate på förmiddagen. Jag körde endast 1.5 timme då jag börjar lite lugnt efter förkylningen, eftermiddagen blev ett desto tuffare spänst och styrkepass som har legat kvar i kroppen tills idag! Jag har medvetet dragit ned på spänstinslag i min träning då jag insett att jag har lätt för att bli alldeles för sliten muskulärt och skaderisken blir avsevärt högre i samband med all övrig belastning. Eller, jag tycker mina fartpass blir för lidande av det först och främst. Men det är en svår balansgång det där. För jag är övertygad om att jag hade utvecklats som framförallt sprintåkare med lite mer power i musklerna, och jag vet att jag har goda anlag för snabba muskelfibrer. En annan aspekt är att det är så himla svårt att få in det i träningen utan att det passets syfte blir lidande! Får klura på det där!

Tisdagen inleddes med skidgångintervaller i Storklinten. En tröskel på ca 11 min följdes av 8 stycken 2.5 minutersintervaller innan av en avslutande tröskel. Det var mitt första fartpass sedan banintervallerna förra måndagen. Lite seg inledningsvis men annars var känslan överraskande bra! På eftermiddagen kördes ett överkroppspass på rullskidbanan, tufft muskulärt men ett bra pass! På kvällen gick vi tjejer och köpte glass i kvällssolen, det satt fint!

Igår kördes ett crosspass á 1.5 timme klassiskt + 1.5 timme löpning i skogen kring Rödberget. Jag var inte helt oväntat rätt märkt av tidigare dagar, rätt fullproppad av träningvärk. Men fint pass som såklart går lätt när vi är ett stort tjejgäng som surrar om allt mellan himmel och jord! Efter lite grissovande mellan passen avslutades dagen med 1.45 skate. Verkligen skönt skölja-ur-pass.

På kvällen efter en trevlig grillkväll med laget satte jag mig på tåget till Älvsbyn och spenderar lägrets vilodag här. Jag passar på att maxa min norrbottensvistelse och hänga med Viktor och mina svärföldrar då det inte blir så mycket mer norrbotten för mig i sommar! Känns skönt med en regnig vilodag, jag ska stretcha och ligga raklång i soffan med sommarprat i öronen och ta nån kaffe däremellan, sen är jag redo för andra halvlek av lägret som avslutas på söndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.