En lite slitsammare vecka än vanligt

Goddagens!

Efter min sedvanliga powernap kring 14-tiden och kaffe på det sitter jag nu här och knappar! Jobbar kväll idag samt imorgon så jag samlar lite kraft inför det. Känns allmänt som den här veckan har gått åt till att just samla kraft. Jobbade 9-16 i måndags och efter det rev jag av ett gympass innan jag körde ett impulspass på stadion i kvällssolen. Hemma kring 20-tiden och var så fånigt glad av att bara få se fram emot en tisdag utan jobb, handla, med dubbla pass och bara vara hemma i mina ”hemmarutiner”.

Tisdagen bjöd på mitt livs första b-bands intervaller på NVC! Det är sedan gammalt att jag är svingglad över min skiduniversitetsplats i höst, och jag tänker verkligen utnyttja den oändliga backen på NVC när jag har chansen. Det fick bli 3×20 minuter älghufs. Fruktansvärt jobbigt, inte det att jag inte höll mig i tröskelfart utan jag kunde höra Old Coachs (alltså Sture Noréns) ord i mina öron ”det är tiden och inte farten som ska göra er trött”. Det gamla goa citatet gällde egentligen A1-fart under våra distanspass där man som junis kunde gambla lite med det, men nu stämde det väl in under intervallerna. Kände mig så fruktansvärt otränad! Kom in i ett riktigt fint fokus och började nästan förstå min käre sambos förkärlek till dessa pass. Riktigt nöjd med mig själv och passet cyklade jag hem i värmen.

Allmänt ocharmig, ofotogenisk och framförallt lökig

Mitt överkroppspass på eftermiddagen (bör tillägga att jag klämt in handling, sol+bad på Frösön samt en behandling däremellan) blev inget vidare. Så trött. Och inte så konstigt egentligen, återigen fick jag lära mig ”the hard way” att återhämtningen inte är något man får tumma med. Och att värmen sugen musten ur en. Onsdagen skulle enligt plan vara en hederlig ”full hand”, dvs fem timmars träning. Började dagen med Frösön runt med löparskor på fötterna. En jädra fin runda men som dagen till ära bjöd på lite halvsura ben och ett hjärta som inte ville slå så hårt. Blev ute totalt 3.19 timme. Hade lärt mig min läxa och tog det lugnt hela dagen innan det var dags för pass två. Planen var cirka två timmar men efter en hade jag fått nog över att ligga på tvåsiffrigt i puls. Sista kvarten åkte jag verkligen på soppatorsk också, inte så att jag gick mig tom direkt och drog en hederlig väggning utan jag kände liksom bara hur allt tryck och spänst och ork överhuvudtaget försvann helt. Jag tog mig framåt men inte så mycket mer.

Kom hem hungrig som en varg och precis som alltid när jag inte hunnit storhandla eller är gräsänka så blev det en salig plock-ihop-middag! Tortilla, nån skiva halloumi, stekte två ägg, gårdagens stekta ”pytt” med grönkål, aubergine, broccoli, zucchini och spagetti (?). Slank nog ned rostad lök, avokado, nån tomat och jalapenomajonäs på det. Hahah…

Var helt slut resten av kvällen. Tappade saker, virrade omkring och glömde vad jag höll på med osv. Till slut lade jag mig bara ned och läste innan jag vid tio-tiden mötte upp en saknad pojkvän på tågstationen. Torsdagen innehåll förutom en uppenbart behövlig vilodag även ett möte med Mattis för att styra upp denna sjunkade skuta på rätt köl igen och storhandling med Viktor (också uppenbart väldigt behövligt). Jag försökte göra så lite som möjligt men för första gången på en månad så var jag sugen och hade ork till att laga något gott!

 

Det blev en bra kväll kan man säga! Igår körde jag återigen intervaller, det känns fortfarande inte som att jag är särskilt fräsch men det var ändå skillnad från onsdagen om man säger så. Idag har jag sprungit två timmar på förmiddagen och känslan steg längs passets gång. Har återigen vila imorgon förutom lite styrketräning. Viktor åker på läger med sin klubb och jag rockar på ensam i lägenheten en vecka till!

Avslutar med gårdagens middag, inte en vidare fotogenisk sådan men illustrerar nog ändå att jag är lite piggare och att skafferien är påfyllda igen efter en månads frånvaro hemifrån! En sushi/pokébowl, för ja där under någonstans gömmer sig lax och ris ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.