En vecka med lite piggare ben, Åre några gånger och ett försök till sprintande

Hej, Försöker slänga in ett snabbt inlägg innan jobbet!

Veckan har bjudit på lite piggare ben än föregående, men jag har verkligen inte ett överskott heller direkt (fast, vem har det i juli är frågan). Körde mina första intervaller på drygt en vecka i måndags på ÖSK. Kändes inte så bra men pulsen var där den ska (till skillnad från veckan innan) och ändå glädjande att det går fortare än i höstas till exempel på samma rull och bana. Jag finns på träningsappen Strava (typ som Instagram fast för träningspass!) och använder den mest för min egen skull, jämföra segment med mig själv – tycker det är himla smidigt istället för att bokföra allting själv. Även om jag givetvis gör det också, hehe.

På tisdagen körde jag ett distanspass i regnet för att på eftermiddagen haka på Viktor till Åre! Han skulle köra Peak Performance Vertikal K, alltså en vertikal kilometer med start nere på Åre torg och målgång uppe på Åreskutans topp. Har aldrig varit i Åre när det varit varmare än 4 plusgrader, förstå då chocken när det dundrade till med +28… Jag var utrustad med stavar och traskade i behagligt mak uppför skutan. Fruktansvärt fin kväll som jag kommer minnas, njöt verkligen uppe på fjället. Och då menar jag verkligen UPPE på fjället, när man tagit ca 600 höjdmeter och det blåste lite och inte höll på svettas bort som första 1,5 kilometern, led verkligen men alla som skulle tävla där! Fick mycket frågor om varför jag inte körde men det kändes rätt givet att det inte var ett alternativ med tanke på hur trött jag varit. Gött häng efteråt och som sagt, magiskt fin kväll.

Heja Björn

Trött kille (med all rätt)

Drog till med en vilodag under onsdagen, fick inte så många knop gjorde vilket var tanken med dagen. Viktor lyckades dock övertala mig om att köra Swixsprinten i Åre på torsdagen och sagt och gjort, igår styrde vi dit igen! Inte lika tur med vädret som i tisdags dock utan nordvästan och ösregn inför kvalet. Vi var 9 tjejer anmälda varav 8 gick vidare till semifinaler. Banan var ca 300 meter lång inne i centrala Åre med mycket kurvor. Jag trodde kanske att banprofilen skulle bjuda på mer höjdmeter både upp och ned, nu handlade det med om att ta kurvor och accelera snabbt. Inte min starkaste grej men kul inslag i träningen. Kom någonstans mellan 3-5 plats (lite oklart med tidtagningen?) i kvalet och blev sen trea i min semifinal. Var verkligen inte där mentalt och då blir det svårt med ca 40 sekunders arbete… Sjukt frustrerad på mig själv efteråt, Viktor som tränat klart inför min eventuella final fick istället coacha mig när jag körde lite straffintervaller i slalombacken efteråt….

Alltid lika fotogenisk!
Annars då? Plockat svarta vinbär och haft en salig skördefest med sylt, saft (nostalgi!!!) och en paj efter bärmoset på saften. Husmorspoäng x1000
Synd bara med så mycket paj, så lite vänner och en pojkvän som tydligen börjat deffa efter vertikalen….

…Nu jobbhelg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.